Se zice că dacă nu ai ambiţie, nu ai rezultate. Şi asta nu numai în skateboarding sau în orice alt sport… Cine ar fi crezut că un zbor pierdut îţi poate da atâta bucurie?

Skatepark-urile, scările monumentelor şi trotuarele largi din marile oraşe sunte deja clişee pentru toţi amatorii de adrenalină şi avizi după locuri noi, unde să dea talpă pe plăcile lor din lemn.

Mihnea Groseanu, atlet Red Bull, alături de prietenii lui de placă – Cristian Benescu aka Uskat, Cristian Cohal aka Grasu, Răzvan Popescu aka Banzi, Gabriel Dorissa aka Shecklerica, Ştefan Dragomir aka Roşcat şi Toni Drăguş, l-au întâlnit pe Korahn Gayle, unul dintre cei mai respectaţi skater din Europa şi l-au provocat la o sesiune de “joacă” prin hangarul în care se repara întreagă flota a avioanelor pe care Compania Aeriană Română de Transport Tarom le deţine.

În scurt timp de la intrarea în hangar, băieţii au lăsat timiditatea deoparte şi s-au aventurat printre elicele avioanelor, motoarele impozante sau platformele de reparaţii.

Despre Mihnea Groseanu şi Korahn Gayle

Mihnea Groseanu este unul dintre starurile în ascensiune de pe scenă skateboarding-ului românesc. În prezent, peisajul este compus din băieţi de şcoală veche, de 25-30 de ani, iar Mihnea se află în rândurile din faţă, conducând o nouă generaţie de skateri. Nu încape îndoială că Mihnea este un skater carismatic, care lucrează permanent pentru a progresa. Concentrarea şi ambiţia, calităţi rar întâlnite la o persoană de vârstă lui, îl poziţionează în top. În ciuda faptului că este relativ nou în acest sport, Mihnea are destule titluri în colecţie, anul 2012 fiind cel în care s-a făcut remarcat.

A obţinut locul trei la Transylvanian Rippers, locul doi la Street Heroes Spring Break şi a păşit pe treaptă de sus a podiumului la IORiding Burn Competition şi la concursul Hard aş Rock. De atunci, a mai avut succese care l-au poziţionat pe podium şi cu fiecare competiţie atrage şi mai multă atenţie şi recunoaştere. Când nu-şi petrece timpul în skate park, arătându-le novicilor cum se face treaba, Mihnea se află pe pârtie, unde face senzaţie şi pe placă de snow.

Korahn Gayle este unul dintre cei mai hoţ skateri de stradă din Marea Britanie. S-a remarcat cu câţiva ani în urmă, când a început să aibă rezultate importante atât la competiţiile locale, cât şi internaţionale. Din 2009, Korhan a devenit atlet Red Bull, iar în 2010 a reuşit să se claseze pe locul cinci la UKSA British Skateboarding Championships în Corby, UK, iar anul următor s-a bucurat de titlul “Best trick” la Hemel Hempstead. În 2012, cu experienţă acumulată, s-a calificat în semifinale la Simple Session.

skateboardtarom  - skateboard