Incompetenţă crasă a poliţiştilor şi procurorilor în cazul tinerei de la caracal, răpită, violată şi tranşată de Gheorghe Dincă. Poliţistul de la Poliţia Caracal nu ştia să folosească aplicaţi prin care să poată vedea locaţia de unde a fost dat apelul 112 de către Alexandra Măceşanu. Poliţistul de la IJP Olt care a vorbit la telefon cu Alexandra, a avut o atitudine refractată şi deloc profesionistă, aşa reiese din raportul preliminar al Ministerului de Interne.

Potrivit MAI, polițistul de la IPJ Olt care a preluat apelul a dat dovadă de „atitudine refractară”, nu s-a implicat în obținerea de date care să ducă la identificarea locului unde se afla tânăra și nici nu i-a dat sfaturi legate de ce ar trebui să facă până să ajungă poliția la ea.

În timp ce operatorul 112 i-a dat asigurări Alexandrei că vine poliţia să o salveze, poliţiştii tratau cu superficialitate apelul disperat al tinerei şi o întrebau dacă are internet pe telefon şi dacă poate fugi din curte. Cu alte cuvinte, puţin le păsa de drama tinerei.

Urmare a insistenţelor celor de la Poliţie şi 112, care au sunat de 9 ori înapoi pe telefonul tinerei, deşi aceasta spunea în ultima conversaţie că nu mai poate vorbi pentru că vine ucigaşul, aceştia au insistat şi aşa Gheorghe Dincă a aflat că tânăra a sunat la 112 şi a decis să o ucidă imediat.

Gheorghe Dincă a recunoscut, la audieri ca a omorât-o pe fată imediat ce și-a dat seama că aceasta sunase după ajutor.

Bărbatului de 66 de ani a recunoscut cele două crime după ce, duminică dimineață, legiștii au confirmatsuspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui sunt de om.

De asemenea, hainele, bijuteriile și firele de păr descoperite în mașina și casa suspectului sunt ale Alexandrei. 

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, tot din județul Dolj, a dispărut în condiții similare: a luat o mașină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani. Începând de sâmbătă, el se află în arest preventiv pentru trafic de minori și viol, iar de duminică este acuzat și de omor calificat.