Simona Halep și Silvia Soler Espinosa vor juca primul meci din confruntarea România – Spania, contând pentru Grupa Mondială II din Fed Cup, la Patinoarul „Dunărea” din oraşul Galaţi.

Simona Halep, locul trei mondial, cea mai bună jucătoare din lotul României, va deschide competiția Fed Cup de la Galați.

„Eram pregătită să joc şi primul meci şi al doilea. Primul meci e mai bun, că intru mai repede în competiţie, ceea ce îmi place, pentru că nu stau să mă gândesc la meci. Sunt pregătită să intru şi să joc cel mai bun meci al meu. Sper să o şi fac. Sunt sigură că publicul va fi alături de noi. Sper să vină în număr cât mai mare şi să ne susţină, pentru că avem nevoie”, a spus Simona halep

Primul meci se va disputa între Simona Halep și Silvia Soler Espinosa, de la ora 13,00, în direct la Dolce Sport. A doua partidă a zilei va fi disputată de Irina Begu și Garbine Muguruza.

„Acum 3 ani am jucat cu Muguruza pe zgură. De atunci lucrurile s-au schimbat. Ea a progresat foarte mult, la fel şi eu, consider că sunt într-o perioadă foarte bună şi va fi un meci foarte greu. Sper, însă, să fac un rezultat cât mai bun şi să aduc cât mai multe puncte echipei”, a spus Irina Begu.

Duminică se vor disputa două partide de simplu și meciul de dublu, unde perechea Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu  va juca cu ibericele Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Tecșor a spus că: Faptul că jucăm acasă este un avantaj. De Paşte, în aprilie, am jucat în faţa a foarte multor oameni. Faptul că suntem aici din nou şi ne dorim foarte mult să avem publicul de partea noastră este în avantajul fetelor. Ne dorim câte mai multe ediţii în acest fel şi, de ce nu, să jucăm cât mai mult acasă. Ţine şi puţin de noroc… Fetele într-adevăr fac un efort şi vin cu sufletul la Fed-Cup. E foarte important că joacă pentru ţară, se simt foarte bine şi asta este important. Ne dorim şi noi un weeekend frumos. Am mai jucat o singură dată acasă, în aprilie anul trecut. Publicul s-a comportat foarte frumos, foarte civilizat. Ne dorim ca şi aici, la Galaţi, publicul să fie alături de noi. Ambele echipe sunt foarte tensionate și este absolut normal înaintea unui meci. 

Program Fed Cup România – Spania 

Ziua 1 – sâmbătă (07.02.2015)

Meci 1: Simona Halep – Silvia Soler Espinosa

Meci 2: Irina-Camelia Begu – Garbine Muguruza

Ziua 2 – duminică (08.02.2015)

Meci 3: Simona Halep – Garbine Muguruza

Meci 4: Irina-Camelia Begu – Silvia Soler Espinosa

Meci 5: Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu – Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.