Simona Halep s-a calificat sâmbătă, pentru a doua oară în carieră, în finala WTA de la Toronto, după finala din 2015. Românca a câștigat Open-ul Canadei de două ori, în 2016 și 2018, când competiția se desfășura la Montreal.

La scurt timp după ce a reușit să se impună dramatic în fața americancei Jessica Pegula, în trei seturi, Halep a declarat că le mulțumește românilor pentru susținerea din tribune.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor din tribune. M-au susținut ca niște nebuni astăzi! Jessica este o mare jucătoare, dovadă că este în top 10. A fost o adevărată provocare. Am luptat până la sfârșit și am reușit. Sunt mândră de mine. Am schimbat puțin tactica după primul set. Ea lovea foarte, foarte puternic. M-am redresat, am împins-o în spatele terenului și am reușit”, a spus Simona Halep, imediat după calificarea în finală.

Simona Halep s-a calificat în finala de la Toronto după ce s-a impus în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 6-4, în fața americancei Jessica Pegula, cap de serie nmărul șapte.