Simona Halep a pierdut în mod incredibil primul set al semifinalei de la Australian Open, disputat cu iberica Garbine Muguruza. Românca a reuşit să revină în mod spectaculos în set, deşi era condusă cu 5-3. A ratat două mingi de set la 6-5, apoi alte două în tie-break.

Simona Halep a avut primele două mingi de break la scorul de 1-0, însă le-a ratat pe ambele. Apoi, la scorul de 2-2, Halep a avut ceva probleme la serviciu, fiind nevoită să-i anuleze iberice două mingi de break. Însă din păcate, la scorul de 3-3, Halep şi-a pierdut serviciul, Apoi la 4-3 pentru Muguruza, Halep a ratat o minge de re-break.

Simona Halep a reuşit în cele din urmă, la 5-4 pentru iberică, să facă re-break la zero şi să egaleze scorul la 5-5.

Apoi, românca şi-a făcut serviciul şi a preluat conducerea cu 6-5, scor la care a ratat două mingi de set. Astfel că s-a ajuns în tie break, unde scorul a fost unul spectaculos.

Halep a fost condusă cu 3-0, a reuşit apoi să cîştige patru puncte consecutive, apoi şi-a pierdut ambele servicii iar Muguruza a servit şi a avut două mingi de set, scor 6-4. Dar Halep a făcut mini break, apoi a egalat scorul la 6-6, şi cu al doilea serviciu a avut prima minge de set. Iberica a egalat şi scorul a devenit 7-7, dar apoi Muguruza a făcut doublă greşeală şi i-a oferit româncei a doua minge de set. Însă, Halep a returnat apoi pe culoarul de dublu şi a doua minge a dat-o afară. Şi inevitabilul s-a produs. Muguruza se impune în primul set cu 7-6(10-8) după o oră şi 7 minute de joc.

De nervi, Halep a rupt racheta, lovind cu putere hardul australian, imediat după pierderea primului set.

Este primul set pierdut de Simona Halep la Australian Open 2020, după cinci meciuri jucate.