Simona Halep şi-a făcut singură viaţa grea la Turneul Campioanelor după ce miercuri a fost învinsă de Caroline Wozniacki. Românca se poate califica dacă o învinge pe Elina Svitolina. Dacă pierde şi ultimul meci din Grupa Roşie, Halep e la mâna rezultatului meciului dintre Wozniacki şi Garcia.

Duelzul celor două Caroline de la Singapore, este hotărâtor pentru Halep.

Caroline Garcia  i-a întins o mână de ajutor lui Halep întrucât a ănvins-o astăzi pe Elina Svitolina. Dacă vineri Caroline Wozniacki va câștiga în fața franțuzoiacei și Svitolina o  învinge pe Halep, Simona ar fi la egalitate cu Svitolina și Garcia. Toate 3 vor avea câte o victorie și al doilea loc în grupă se va decide la procentajul seturilor câștigate.

Regulamentul specifică faptul că, în cazul în care trei jucătoare sunt la egalitate, primul criteriu de departajare e procentajul seturilor câștigate, iar al doilea procentajul game-urilor câștigate.

Simona Halep are de bifat același rezultat ca în scenariul precedent, adică să ia set cu ucraineanca Svitolina.

Garcia poate pierde în fața lui Wozniacki și în 3 seturi, urmând să aibă 3-5 raportul seturilor câștigate/pierdute.

În acest moment, Halep are 2-2 seturi câștigate în timp ce Wozniacki e aproape calificată cu 4-0.

Urmare a rezultatelor obţinute până azi la Turneul Campioanelor, din cele opt jucătoare, doar trei o mai pot depăşi în clasament pe Simona Halep, în cazul în care românca ju joacă finala competiţiei: Gabrine Muguruza, Karolina Pliskova şi Elina Svitolina.