Simona Halep este distrusă după eșecul incredibil suferit sâmbătă în finala de la Roland Garros unde era mare favorită să câștige. Românca a anunțat că se retrage o perioadă din tenis și că nu vine la turneul de la București pentru a-și apăra trofeul cucerit în 2016.

Simona Halep este la pământ cu moralul după înfrângerea neașteptată din finala de la Roland Garros. Halep anunță că va lua o pauză de tenis pentru a-și reface moralul.

„Am jucat ok, cu puțin noroc puteam câștiga. Norocul a fost de partea ei. Dar a meritat să câștige. Nu pot să am ritm cu ea, o minge o dă la doi metri, una pe linie. Trebuie să fiu acolo pentru fiecare minge. Am luptat, am fost acolo, dar a fost mai bună. Cum au fost ultimele 24 de ore? Foarte grele, eram în fața primului turneu de Mare Șlem, sper să mai am multe sanșe și să câștig. Ea are un singur ritm, să dea cât de tare poate. Eu vreau ritm, să simt jocul. Această înfrangere m-a durut mult mai mult decât cea cu Șarapova. Acum am realizat mai clar ce puteam sa fac. Consider că nu am pierdut jocul, ci m-a bătut adversara. A fost noroc de partea ei la niște linii și m-au demoralizat acele lovituri. Urmează o pauză. Plec cu multe lucruri bune, am ajuns pe locul 2, am ajuns în finală. Dacă mă întreba cineva după Stuttgart dacă pot ajunge până aici, aș fi fost fericită, mai ales după începutul de an avut„, a declarat Simona Halep după meci.

Românca este criticată de specialiști pentru felul în care a jucat în ultimul act. Ilie Năstase spune că Simonei îi va fi extrem de dificil să treacă peste momentul pierderii celei de-a doua finale.

Suntem cu toţii dezamăgiţi, normal. Aşa cum cu siguranţă este şi ea. A fost atât de aproape să câştige finala. A avut la un moment dat parcă trei mingi de 4-0, dar adversara ei a întors meciul şi a câştigat. E păcat când pierzi aşa. Dacă se întâmpla în primul tur, era mai uşor, dar în finală să pierzi aşa e dureros. Îi va fi destul de greu să se monteze din nou pentru că este a doua finală la Roland Garros pe care o pierde, dar nimic nu e uşor. Eu am încredere că va reveni repede, iar următoarea şansă de a câştiga un Grand Slam este la Wimbledon”, a declarat Ilie Năstase, conform Agerpres.

Mats Wilander a spus că: Simona a avut șanse mari să se desprindă decisiv, însă nu a reușit acest lucru.  Nu știu dacă s-a relaxat, e greu de spus. Probabil s-a gândit că a fost atât de aproape de victorie și a devenit din ce în ce mai tensionată. Ostapenko i-a luat titlul din mâini lui Halep. Halep a încercat să o plimbe pe teren pe Ostapenko, dar letona este extrem de puternică. Probabil Simona a sperat că Ostapenko va pierde singură acest trofeu. Nu-ți permiți să joci defensiv în fața unei jucătoare precum Ostapenko.

Martina Navratilova, câștigătoare la Roland Garros în 1982 și 1984, a criticat strategia româncei: Halep a jucat cu grijă cam tot meciul, sperând că Ostapenko va face greşeli. Trebuie să joci ca să câştigi, nu să ca nu pierzi. Jelena a arătat azi că are o mentalitate de campioană. Oricine poate lovi tare mingea, dar poate să o şi controleze? Trebuie să ai calitate. Are şi posibilitatea de a-şi îmbunătăţi serviciul. Când va reuşi acest lucru, să vă feriţi! Cu acest joc, ar trebui să facă bine transferul pe iarbă şi să fie una dintre favorite la Wimbledon.

Halep nu apare pe lista oficială a jucătoarelor care vor veni la turneul WTA de la Bucureşti, în perioada 17-23 iulie! Drept urmare, nu va veni la București pentru a-și apăra trofeul cucerit în 2016.

Halep va juca la Birmingham şi Wimbledon în sezonul pe iarbă.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep spune că româncei îi va fi dificil să treacă peste acest eșec: Din perspectiva noastră, Simona poate să plece de aici cu capul sus. A avut un sezon de zgură minunat. Va fi dificil de depășit momentul acesta, cu siguranță, dar cred că se va regrupa și va fi o jucătoare mai bună după această experiență. Am încredere că, într-un final, va trece peste ce s-a întâmplat aici. A fost a doua ei finală de Grand Slam, este cu siguranță un lucru minunat să te califici într-o finală și foarte dificil să o câștigi. Sunt mulți jucători care au pierdut mai multe finale înainte de a câștiga, într-un final, una. Simona va trebui să tragă din greu, să caute în interiorul ei răspunsurile, să muncească din greu, să se întoarcă mai puternică și să-și ofere încă o șansă la un titlu. Am toată încrederea că într-o zi va ridica deasupra capului unul dintre aceste patru trofee. Următoarele câteva zile vor fi foarte grele, dar va merge acasă, va fi în preajma prietenilor și a familiei, se va regrupa și cred că va fi curând nerăbdătoare să se întoarcă pe teren și să se pregătească pentru Wimbledon.

Este pentru prima oară din 1933 încoace când o jucătoare care nu este cap de serie câștigă Roland Garros, iar victoria în turneul de Grand Slam este primul titlu din cariera lui Ostapenko, performanță nemaivăzută de la Gustavo Kuerten, care lua tot Roland Garros-ul, acum fix 20 de ani, vârsta Jelenei de acum.