Simona Halep, locul doi mondial, dezvăluie motivul retragerii de la turneul de tenis WTA Premier 5 din Qatar, unde era favorită numărul doi.

Simona Halep s-a retras de la WTA Doha, turneu care se desfăşoară în perioada 23 febuarie – 1 martie, invocând probleme medicale.

E o decizie pe care am luat-o înaintea meciului de astăzi. Am început turneul cu o mică accidentare la picior. Înainte să plec din România, la un antrenament, m-am accidentat. Am zis să forțez puțin aici, să iau fiecare meci în parte. Acum voi spune stop la Doha și mă voi odihni”, a declarat Simona Halep.

Stere Halep, tatăl sportivei, a vorbit despre problema medicală care a contribuit la retragerea de la Doha.

„Nicio clipă nu am crezut că nu va câștiga Simona. Poate sunt și subiectiv, dar eu simt jocul, simt atitudinea și puterea ei când este pe val. E ca o stâncă. A dovedit-o și astăzi. Nu a cedat o clipă, cu toate că suferă de o mică accidentare, o gâlmă în talpă. E foarte greu la serviciu și când se deplasează, o incomodează”, a declarat Stere Halep la Digi 24.

Simona Halep ar fi fost a doua favorită a competiției, după australianca Ashleigh Barty. Simona avea primul tur liber, apoi ar fi înfruntat în turul secund câștigătoarea dintre Anastasija Sevastova și Anett Kontaveit.

Simona Halep are un titlul la turneul din Qatar, obținut în 2014, după ce a învins-o în finală pe Angelique Kerber, scor 6-2, 6-3.

305 puncte pierde Simona Halep pentru că s-a retras de la turneul de tenis din Qatar, întrucât în 2019 a fost învinsă în finală de Elise Mertens, scor, 6-3, 4-6, 3-6