Simona Halep a făcut declarații uluitoare după finala abandonată la turneul de tenis de la Toronto, din cauza problemelor medicale. Sportiva a spus că nici nu își poate explica cum de a putut să continue să joace și în setul doi, deși abia se mai ținea pe picioare.

Fanii români prezenți în număr foarte mare sunt ”vinovați” de faptul că Halep a continuat să joace și în setul doi pe care l-a câștigat în mod dramatic. Simona Halep mărturisește că datorită lor a putut să reziste și în setul doi.

“Am simţit un pic muşchiul, apoi s-a întins la genunchi. Iar în setul secund m-am simţit foarte rău, crampe stomacale, ameţeală, lucruri de felul acesta. Nu ştiu de ce am continuat să joc. Pentru fani, cred. Strigau din toate puterile, m-au împins să joc mai departe. N-am idee de ce am mai jucat setul doi, dar m-am descurcat extraordinar şi sunt fericită că am putut să găsesc în mine puterea ca să îl câştig. Sunt mulţumită, pentru că am luat setul doi aşa cum l-am luat, şi asta e un plus mare pentru mine. Nu am jucat tenisul meu cel mai bun, nu am putut, şi totuşi, am luat setul secund. Belinda e o jucătoare extraordinară. A jucat foarte bine, aşa că nu sunt dezamăgită că am pierdut. Sunt dezamăgită că a trebuit să mă opresc, nu sunt învăţată să abandonez meciuri şi nu-mi place când se întâmplă. Dar azi a fost prea mult de suportat. Nu era vorba despre accidentarea la picior, nu ea m-a oprit, ci tot corpul, de la căldură. Cred că am decis să mă opresc foarte târziu”, a declarat Simona.

De azi, Halep participă la turneul WTA Premier 5 de la Cincinnati unde este cap de serie numărul trei şi ar urma să evolueze direct în turul al doilea.

Românca spune că vrea să participe și la acest turneu și mai apoi la New Haven, turneu pe care l-a cucerit în 2013. Ca mai apoi să participe la US Open.

”Întâi de toate, trebuie să mă recuperez câteva zile. Apoi mă gândesc că voi juca Cincinnati, am tur liber, deci timp suficient să mă refac. Dar vom vedea. Apoi sunt programată să joc New Haven, după care US Open. Momentan, nu schimb nimic. Dar voi vedea în zilele următoare”, a explicat Simona Halep.

După curajul nebun de a juca în condițiile în care abia se mai ținea pe picioare, Simona Halep a demonstrat că este o adevărată luptătoare.