Simona Halep a intrat în istorie drept cea mai bună jucătoare din lume care ocupă primul loc de 26 de săptămâni şi care nu a câştigat vreun titlu de Mare Şlem în carieră. Este o performanţă unică în lume.

Simona Halep stă de 26 de săptămâni pe primul loc în ierarhia WTA şi astfel devine prima jucătoare lider mondial, care stă atâta timp pe primul loc fără să aibă Grand Slam câştigat.

Românca o egalează pe Dinara Safina, o altă jucătoare celebră care nu deţine niciun titlu major în palmares, a avut de asemenea 26 de săptămâni de domnie. Însă, Haleă stă cel puţin încă o săptămână pe prima treaptă a podiumului şi drept urmare o va depăşi în clasamentul all time al liderilor WTA.

Astfel că Simona Halep devine unică în tenisul mondial prin această performanţă!

Simona Halep a devansat şi mari campioane precum Maria Şarapova (21), Tracy Austin (21), Jennifer Capriati (17) sau Venus Williams (11). Per total, doar 12 tenismene au avut domnii mai lungi decât Halep în istorie, cea mai titrată fiind Steffi Graf, cea care a fost lider mondial timp de 377 de săptămâni.

Românca are şanse importante să spargă gheaţa la Roland Garros, turneul ei preferat care va avea loc în perioada 21 mai – 10 iunie.