Simona Halep, principală favorită la Australian Open 2018, a scăpat joi, de o mare rivală. Iberica Garbine Muguruza a fost eliminată în mod surprinzător în turul doi de către Su-Wei Hsieh.

Simona Halep are şanse din ce în ce mai mari să rămână lider şi după Australian Open şi chiar să câştige turneul. Mulţi capi de serie cad ca muştele încă din primele două tururi.

După ce Venus Williams, Petra Kvitova, Sloane Stephens şi Kristina Mladenovic, capi de serie la Australian Open au părăsit deja turneul azi, o mare rivală a lui Halep îşi ia adio de la competiţie.

Garbine Muguruza, a treia favorită a turneului cu şanse mari de a-l câştiga, a fost învinsă în turul doi de Su-Wei Hsieh, în două seturi, scor 6-7, (1-7), 4-6.

Astfel că Halep scapă de o rivală care o putea detrona de pe primul loc mondial. Şi Johanna Konta a fost eliminată în turul doi, de Bernarda Pera, în două seturi, 6-4, 7-5.

În acest moment, matematic, doar patru jucătoare o mai pot depăşi în clasament pe Halep, la Australian Open, cu condiţia ca acestea să câştige turneul.

Caroline Wozniacki, a doua favorită a turneului, are cele mai mari şanse să o detroneze pe Halep. Între cele două există o diferenţă de doar 390 de puncte WTA.

Elina Svitolina a re a doua lansă să o depăşească în clasament pe Halep, dacă aceasta ajunge în finală, iar Halep nu face măcar semifinale.

Karolína Plíšková şi Jeļena Ostapenko au şi ele o şansă să o întreacă pe româncă, însă cu condiţia ca Halep să nu ajungă în sferturi de finală.