Simona Halep nu mai este de azi, a doua jucătoare a lumii. Halep a picat pe locul trei, după eliminarea de la Roma din semifinale. În schimb Irina Begu a urcat pe 30, iar Alexandra Dulgheru a intrat în top 50.

După trei săptămâni de stat pe locul doi mondial, Simona Halep a revenit de azi pe a treia poziție, după ce sâmbătă a fost eliminată în semifinale la Roma, iar Sharapova a câștigat duminică, turneul.

De azi, Simona Halep revine pe locul trei mondial cu un total de 7360 puncte. Astfel că Halep va fi cap de serie numărul trei la turneul de la Roland Garros.

Pentru prima dată în carieră, Irina Begu intră în top 30 jucătoare la nivel mondial, grație parcursului bun de la Roma.

De azi, Irina Begu ocupă locul 30 WTA cu un total de 1536 de puncte și va avea un avantaj la tragerea la sorți de la Roland Garros.

Alexandra Dulgheru, aflată într-o formă de zile mari, a reușit să revină în top 50 jucătoare la nivel mondial. Românca ocupă de azi locul 50, cu un total de 1002 puncte WTA, urcând 22 de locuri față de săptămâna trecută. Drept urmare are un loc direct pe tabloul principal de la Roland Garros.

Monica Niculescu, aflată într-o scădere evidentă de formă, calcă tot mai mult pe urmele Soranei Cîrstea și coboară încet dar sigur, în clasament. De azi, e pe locul 69 mondial cu 838 de puncte.

Andreea Mitu a revenit în top 100, pe locul 99 mondial cu un total de 598 puncte și va intra pe tabloul principal de la Roland Garros.

Sorana Cîrstea a urcat un loc față de săptămâna trecută și e de azi pe 145 cu un total de 371 de puncte. Dacă anul trecut a intrat direct pe tabloul principal de la Roland Garros, în acest an va trebui să joace calificări.