Simona Halep a mai scăpat de încă o adversară dificilă care-i putea lua locul în fruntea clasamentului mondial. Jelena Ostapenko, cap de serie numărul şapte la Australian Open, a fost eliminată vineri, în mod surprinzător de către Anett Kontaveit, în turul trei al probei de simplu feminin.

Adversarele lui Halep părăsesc rând pe rând, Australian Open încă din primele tururi. Azi a venit rândul lui Ostapenko să plece acasă încă din turul trei. Letona a fost învinsă în trei seturi scor, 6-3, 1-6, 6-3 de către Anett Kontaveit.

Drept urmare, Halep mai scapă de o jucătoare care-i putea pune probleme la Australian Open 2018. În acest moment, matematic, doar trei jucătoare mai pot să o detroneze pe Halep de pe locul 1, în caz că românca nu joacă finala la Antipozi.

Caroline Wozniacki este cea care-i ameninţă cel mai puternic locul lui Halep. Românca se poate întâlni cu daneza doar în finală.

Elina Svitolina este ce-a de-a doua jucătoare aflată pe tabloul principal la Australian Open care ar putea să o detroneze pe româncă.

Karolína Plíšková are a treia şansă de a o întrece pe Halep dar cu condiţia să o învingă în sferturi la Australian Open.