Televiziunea națională din Australia, SBS a anunțat joi, că artistul Guy Sebastian va reprezenta Australia la Eurovision 2015, ce va avea loc în luna mai la Viena.

Guy Sebastian, în vârstă de 33 de ani, va reprezenta Australia la cea de-a 60-a ediție a Eurovision Song Contest ce se va desfășura pe 23 mai la Viena, în Austria.

Artistul multi-talentat și câștigător al premiului ARIA, Guy Sebastian va reprezenta Australia la prima ei participare la Eurovision.

Este incredibil de interesant să ni se ofere posibilitatea de a participa la Eurovision Song Contest. Este cel mai mare eveniment de muzică din lume, cu o istorie uimitoare și tradiție și eu sunt cu adevărat onorat să fiu invitat să reprezint Australia la prima participare în această competiție”, a declarat Guy Sebastian la SBS.

Guy Sebastian s-a făcut remarcat în Australia în anul 2003 când a câștigat prima ediție a concursului Australian Idol. Artistul a lansat 8 albume cu Sony Music Entertainment Australia, cu vânzări de  4,5 milioane de unități.

Cu 51 discuri de platină și șapte de aur, Guy Sebastian a devenit unul dintre cei mai de succes artisti de sex masculin din Australia.

Australia a primit invitația din partea EBU de a participa ca și oaspete de onoare, direct în finala internațională de pe 23 mai, acolo unde sunt deja calificate, Austria, Italia, Spania, Germania, Franța și Marea Britanie.

Spectacolul va fi o celebrare a muzicii și culturii australiene și marchează prima participare în istoria Eurovision, a Australiei.

În câteva săptămâni, SBS va anunța și melodia cu care artistul va participa în finala Eurovision 2015.

Eurovision Song Contest a înregistrat o audiență de peste 3 milioane de telespectatori în 2014 în Australia.

guy sebastian - eurovision australia