Guvernul a crescut uriaş numărul de teste de coronavirus efectuate populaţiei, ca să rezulte un număr cât mai mare de noi infectări şi astfel să forţeze Parlamentul să prelungească starea de alertă cu încă o lună de zile. Cifre aranjate din pix ca să slujească intereselor politice ale PNL şi Guvernului Orban.

Ministerul Sănătăţii a comunicat azi, cel mai mare număr de noi cazuri de Covid din lunai iunie 2020. Însă numărul este mare întrucât au fost făcute un număr foarte mare de teste.

Până astăzi, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1394 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 275 de noi cazuri de îmbolnăvire”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Până azi, la nivel național, au fost prelucrate 552.670 de teste. Adică cu 10.024 mai multe teste decât ieri. Vineri, au fost raporatate 222 noi cazuri de coronavirus.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.024 de  persoane. Alte 100.582 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Luni expiră starea de alertă impusă de Guvernul Orban şi aprobată de Parlament. Orban a anunţat că va emite luni, o nouă Hotărâre de Guvern prin care va prelungi starea de alertă până la 15 iulie. Însă în maxim cinci zile, Parlamentul trebuie să dea votul asupra prelungirii stării de alertă.

Iohannis cere Parlamentului să voteze prelungirea stării de alertă, însă liderii PSD, ALDE şi Pro România au spus că nu vor vota prelungirea stării de alertă.