Guvernul Orban fusese informat de virusul din China încă din luna noiembrie 2019, dar nu a făcut nimic pentru a pregăti spitalele. Grija lui Orban a PNL şi a lui Iohannis, erau alegerile anticipate, să pună mâna şi pe mai multă putere.

Încă din luna noiembrie 202019, serviciile secrete americane au informat NATO despre primele cazuri de coronavirus din China. Cum România este stat membru NATO şi Mircea Geoană este Secretarul General Adjunct al Alianţei, şi ţara noastră a beneficiat de aceste informaţii la fel ca şi SUA şi Israel.

Agențiile de informații americane au alertat Israelul despre focarul de coronavirus din China încă din noiembrie, a informat joi, televiziunea israeliană, scrie ziarul The Times of Israel.

Administratia Trump a fost imediat informata, dar nu a parut interesata de avertismentul spionilor americani cu privire la o posibilă pandemie de coronavirus.

Însă informaţia a fost transmisă către NATO şi oficiaililor militari din Israel. În noiembrie, s-a discutat în spatele uşilor închise despre riscul raspandirii coronavirusului in regiune si despre impactul asupra Israelului si tarilor vecine.

Şi dacă nici OMS, nici USA, nu se preocupau prea tare de această boală, nici Guvernul Orban, proaspăt instalat la Palatul Victoria, nu era preocupat de pandemie. A fost mai simplu să dea vina pe PSD pentru că spitalele nu aveau stocuri, în loc să aloce bani pentru sistemul sanitar. Grija Guvernului Orban a fost să dea bani la americani pe rachete patriot şi să plătească sute de milioane de euro Fraţilor micula, membri ai PNL.

Guvernul Orban a fost instalat în funcţie pe 4 noiembrie 2019, în timp ce pe 17 octombrie 2019 Mircea Geoană a fost numit, în mod oficial, secretar general adjunct al NATO.