Guvernul Orban jefuieşte românii în plină stare de urgenţă. În loc să ajute milioanele de români care au rămas fără loc de muncă din cauza coronavirusului, PNL a introdus cele mai mari amenzi din lume.

Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, vrea să facă bani pe spinarea românilor, impunând cele mai uriaşe amenzi din lume.

Amenzile din România sunt de 42 de ori mai mari decât cele din Germania şi de 31 de ori faţă de cele aplicate în Franţa pentru cei care nu respectă regulile de carantină în pandemie de coronavirus.

Dacă în Germania, amenda pentru cei care ies din casă fără motiv, este cuprinsă între 10 si maxim 100 de euro, în România, amenda este curpinsă între 2000 şi 20.000 de lei pentru cei care ies din casă.

Spaniolii care își părăsesc casele în situații care nu sunt de forță majoră sunt amendați în primă instanță cu sume între 600 și 1.500 de euro.

În Franţa, amenda este cuprinsă între 80 şi 135 de euro, poate fi majorată la 1.500 de euro în caz de recidivă „în 15 zile”, iar patru încălcări ale regulilor ar putea însemna „amendă de 3.700 de euro și maximum șase luni de închisoare”.

Până azi, au fost amendaţi peste 203,000 români iar totalul amenzilor ajunge la circa 82 milioane de euro.

Cum oare vor putea plăti românii amenzi de circa 4200 de euro, în condiţiile în care mulţi nu câştigă aceşti bani nici într-un an de zile?