Guvernul Orban cumpără combinezoane de multe milioane, de la un chioşc online din Serbia

Tun după tun pare să fie dictonul Guvernului Orban în plină stare de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus. După ce în urmă cu o săptămână a acordat un contract de 11.5 milioane de euro unei bucătărese din Giurgiu, un nou contract cu cântec iese la iveală.

O firmă din Serbia care are un magazin online, va livra României, combinezoane de protecţie, contra fabuloasei sume de 700.000 de euro.

Este vorba despre VIRID DOO. Înființată în 2015, firma a dat lovitura cu ajutorul statului român, punând mâna pe un contract 3.547.198 de lei, aproximativ 734.000 de euro, pentru livrarea a 38.512 de „Complet combinezon, inclusiv cu glugă și protecție încălțăminte (buc)”. Pe firma VIRID DOO operează, de fapt, un magazin on-line, denumit Hiper, potrivit bugetul.ro.

Conform informațiilor financiare, VIRID DOO a raportat anul trecut un profit sub 100.000 de euro. De asemenea, firma sârbă a avut vânzări de sub 500.000 de euro.

VIRID DOO, cu sediul în Noul Belgrad, este controlată de Maja Zikic (78,7%) și Biljana Cerimanovic (21,3%).

Firma este specializată în „Vânzare cu amănuntul prin casele de comandă, prin poștă sau prin Internet”.

Săptămâna trecută, o firmă condusă de o bucătăreasă, a primit mega contractul de 11,5 milioane de euro.

ROMWINE & COFEE SRL, firmă cu domeniu de activitate în comerţul cu ţigări şi alcool, a primit un contract de 11.5 milioane de euro de la Guvernul Orban, ca să livreze măşti de ptotecţie la un preţ astronomic, 38 lei bucata, când în realitate ele costau în jur de 8 lei. Firma este controlată, prin interpuși, de Cătălin Hideg, doctorand la Academia SRI.