Noaptea minţii la Guvernul Orban. Ordonanţa de urgenţă aprobată în şedinţa de guvern de joi, nu a intrat în vigoare nici până azi. În loc să fie publicată în Monitorul Oficial, ordonanţa de urgenţă a fost retrasă întrucât era greşită.

Situaţie halucinantă la Guvern. Atât de bine pregătiţi sunt cei care guvernează România încât nu sunt în stare să emită OUG nici în stare de urgenţă.

Deşi era o urgenţă în privinţa ratelor bancare în condiţiile în care sute de mii de români nu mai lucrează din cauza măsurilor impuse de stat prin ordonanţele militare, Guvernul aprobă OUG joi şi luni o retrage.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu confirmă faptul că ordonanţa a fost retrasă de la publicare pentru a fi modificată în altă şedinţă de guvern.

„Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare. Varianta cu toate observatiile incluse se va publica dupa sedinta de guvern de astazi”, a scris pe facebook Florin Cîţu.

Prima variantă a ordonanţei de urgenţă prevedea că românii pot cere băncilor, amânarea plăţii ratelor pentru maxim noul luni, însă se va plăti dobândă la dobândă.