Guvernul Ponta face pomeni electorale către Biserica Ortodoxă Română. 25 de miliarde de lei vechi va aloca Guvernul României la rectificarea bugetară, pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Ponta se pune bine cu Preafericitul Daniel ca să-i ierte păcatele. În timp ce la sănătate a tăiat 600 de miliarde iar de la Transporturi 1000 de miliarde de lei vechi, Ponta este darnic cu Biserica.

Oferă fără probleme fabuloasa sumă de 25 de miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a anunțat vineri că Secretariatul de Stat pentru Culte a primit la rectificarea bugetară suma de 67 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului

Bugetul alocat la rectificare cultelor este de 67 de milioane de lei. Din cele 67 de milioane de lei, 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului”, a spus ministrul Eugen Teodorovici.

În cei trei ani și șase luni de lucrări, Catedrala a înghițit peste 46 de milioane de euro și mai are nevoie de încă 45 milioane de euro ca să fie finalizată la ”roșu”. La care se mai adaugă alte 100 de milioane de euro pentru picturi și amenajări interioare și exterioare.

În decembrie 2011 se turna prima cifă de beton la Catedrala Neamului, după aproape trei ani şi şase luni, construcţia a fost ridicată în proporție de 60%.

Însă mai e nevoie de încă doi ani ca BIserica să aibă uşi şi ferestre, catapeteasma pictată şi să permită să se facă slujbe.

La Catedrala Neamului se vor folosi 100.000 de metri cub de beton, 45.000 de tone de armătură rigidă şi aproximativ 25.000 de tone de armătură flexibilă, de zece ori mai mult decât la un bloc de zece etaje.

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare.

Catedrala Mântuirii Neamului va costa circa 200 milioane  euro și va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport, adăpost antiatomic, şi va fi construită astfel încât să reziste la cutremure de cel mult 8,5 grade pe scara Richter.