Primul Ministru al României, Sorin Grindeanu, șterge pe jos în Parlamentul României, cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Grindeanu a spus că a acceptat funcția de premier la insistențele lui Dragnea pentru că acesta i-a promis că îi va fi prieten.

Sorin Grindeanu a declarat miercuri, de la tribuna Parlamentului că el a refuzat inițiat funcția de prim ministru și că a acceptat-o după insistențele lui Liviu Dragnea.

In ianuarie 2017, domnul Liviu Dragnea m-a rugat sa accept functia de premier si stiti cativa dintre colegi care sunt aici in fata au spus nu. (…) Aveam niste planuri clare, iar familia mea sta in Timisoara, dupa care prietenii mei din PSD, colegii mei, ati insistat ca ar fi bine sa accept pt stabilitatea Romaniei, pt PSD, ca am experienta in amdinistratia locala, ca sunt un om onest si muncitor, ca sunt banatean si isi vede de treaba. Si am spus da. Si am spus da pt ca Liviu Dragnea mi-a promis ca este prietenul meu, ca ma va sustine,  ca facem un guvern din ministri competenti pe care partidul ii sustine… si am acceptat guvernul propus de Liviu Dragnea.  La nici 6 luni de la acel moment aflu brusc ca guvernul nu prea-si face treaba, ca ministrii sunt buni dar nu prea, ca tara desi are performanta economica buna nu e brusc in Vest. Era cu atat mai ciudat cu cat pana in ultima clipa, undeva la sfarsitul lunii mai, dl Liviu Dragnea spunea: Va multumesc toate ministerele. Si in acelasi timp auzeam tot de acolo ca trebuie s afacem o analiza aprofundata, temeinica. O parte dintre colegii ministri au venit si mi-au spus ca resimt aceasta presiune si ca oamenii din tara nu mai stiu ce sa creada. INS si Eurostat spuneau ca toate mergeau foarte bine”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a spus că el nu înțelege de ce azi este în Parlament: eu nu înțeleg de ce suntem azi aici în Parlament, nu înțeleg de ce atâta scandal în PSD la șase luni după câștigarea alegerilor. Mă uit la dumneavoastră și îmi dau seama că mare parte din dumneavoastră nu prea înțelegeți.