Grigor Dimitrov este noul star al tenisului mondial. Bulgarul a cucerit duminică seară, pentru prima dată în carieră, Turneul Campionilor şi încheie anul pe locul trei mondial.

Grigor Dimitrov l-a învinsă duminică, în finala Turneului Campionilor de la Londra pe belgianul David Goffin, în trei seturi, scor 7-5, 4-6, 6-3, după aproape trei ore de joc superb.

La finalul partide, după ce belgianul a returnat în fileu, la scorul de 5-3(40-30) pentru bulgar, Grigor Dimitrov s-a prăbuşit pe terenul de joc, izbucnind în lacrimi. A rămas pe suprafaţa de joc preţ de 10-15 secunde, după care s-a ridicat, şi-a şters lacrimile şi apoi a mers la fileu unde s-a îmbrăţişat călduros cu David Goffin şi l-a felicitat pentru joc.

Bulgarul cucereşte astfel cel mai important trofeu al carierei şi urcă pe locul trei mondial, cea mai bună clasare a sa din istorie, fiind în spatele lui Nadal şi Federer.

David Goffin, primul belgian care joacă o finală la Turneul Campionilor, este cel care l-a învins pe Nadal în Grupă şi pe Federer în semifinale.

La festivitatea de premiere, David Goffin a spus că se simte onorat că va juca pentru Belgia în finala Cupei Davis.

Grigor Dimitrov a spus la festivitatea de premiere că nu îşi putea imagina că poate câştiga Turneul Campionilor. După care l-a felicitat sincer pe adversarul său, căruia i-a urat succes în Cupa Davis.

A fost prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanți la această competiție, Goffin fiind rezervă la ediția de anul trecut. Ultimul debutant care a câștigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

Anul 2017 a fost cel mai bun din cariera lui Dumitrov, care a obținut patru titluri, la Brisbane, Sofia, primul său titlu ATP World Tour Masters 1.000 , la Cincinnati, și acum ATP Finals.

Belgianul Goffin și-a trecut în palmares două trofee anul acesta, la Shenzhen și Tokyo.