Cinci persoane au murit iar altele 28 au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-o autobasculantă. Accidentul rutier s-a produs vineri dimineață, în jurul orei 06,11, pe DN1, în dreptul localității Strejnic din Județul Prahova.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că autobuzul a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteză redusă.

Accidentul s-a produs pe pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic, sensul de mers către Braşov.

Din cauza numărului mare de victime, ISU Prahova a declanșat codul roșu de intervenție. Astfel că la fața locului au ajuns mai multe echipaje SMURD, de pompieri și poliție.

”În această dimineață în jurul orei 06:11, pe DN1 în dreptul localităţii Strejnic a avut loc un accident rutier grav care a avut ca urmare decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 28 de persoane (11 bărbaţi, 16 femei, 1 copil) care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti. La fața locului s-a declanșat planul roșu de intervenție, ceea ce presupune mobilizarea unui număr important de ambulanțe și echipaje de intervenție. Astfel, la locul accidentului s-a intervenit cu 8 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 1 Spital Mobil, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 14 ambulanțe SAJ. Intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident a fost realizată de 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi. Toate victimele au fost transportate la spitalul județean Prahova, unde există deja echipe de polițiști și psihologi pentru identificarea rapidă a victimelor și consilierea familiilor” se arată în comunicatul de presă la IGSU, remis recentNEWS.ro.

Echipajele de poliție au asigurat devierea traficului din zonă pentru a permite intervenția echipajelor medicale și transportul răniților către spital. De asemenea, echipe de jandarmi au asigurat perimetrul zonei de intervenție.

Cum majoritatea persoanelor care se aflau în microbuz provin din comuna Măneşti, sat Coada Izvorului, acolo au fost deja trimise echipe de polițiști pentru a lua legătura cu familiile.

Acțiunea de intervenție la fața locului a fost coordonată de către Rodica Paraschiv, Prefectul județului. Aceasta s-a deplasat la locul accidentului și ulterior în satul Coada Izvorului din comuna Măneşti, informându-l periodic de dinamica situației pe ministrul afacerilor interne.

Începând cu ora 10:10, în judeţul Prahova, traficul rutier a fost reluat pe sensul  de mers Bucureşti- Braşov, pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic. Pe sensul de mers Braşov – Bucureşti circulaţia a fost reluată de la ora 9:15.