Grav accident rutier în zona Dâmbovicioara. Un camion plin cu militari a căzut într-o râpă adâncă de 40 metri

Cod roșu de intervenție în județul Argeș după ce un camion plin cu militari români a căzut într-o râpă adâncă de 40 de metri. În camion se aflau 12 militari din Batalionul din Câmpulung.

Camionul s-a prăbușit într-o zonă muntoasă, Dâmbovicioara, când într-o curbă șoferul camionului a pierdut controlul mașinii și aceasta a căzut în râpă.

Mai multe echipaje SMURD și de la Ambulanță, alături de echipe de descarcerare și pompieri, au plecat către locul tragediei pentru a salva militarii.

În urmă cu puțin timp, un camion cu persoane s-a răsturnat într-o prăpastie, în zona localității Dâmbovicioara, județul Argeș. Din primele informații sunt și persoane încarcerate. Nu se cunoaște încă numărul acestora. La nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare Planul Roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și 6 SAJ Argeș. De asemenea, acționeaza și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor. Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș. Intervenția la fața locului este condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Argeș”, se arată în comunicatul de presă al IGSU.

Până în acest moment nu se știe numărul persoanelor rănite și decedate.

Militarii din Batalionul 33 Câmpulung Vânătorii de Munte. Militarii se întorceau spre Câmpulung, cel mai probabil de la un exercțiu militar.

Noul Ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu a plecat împreună cu secretarul de stat Mircea Dușa, la locul tragediei.

Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat joi seară în direct la Antena 3 că elicopterele nu pot interveni în acest caz întrucât este noapte și acolo este o zonă montană. Cât privește starea răniților și decedaților, Arafat a declarat că patru persoane ar fi încarcerare în camion. Echipajul de la descarcerare lucrează cu grijă întrucât există pericolul ca epava camionului să se părbușească într-o râpă și mai mare, aflată la locul tragediei.