Un autocar românesc a fost implicat miercuri dimineață într-un carambol produs în Ungaria, pe autostrada M43, la aproximativ 2 kilometri de granița româno-ungară, pe sensul către România.

Ca urmare a situației semnalate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată cu privire la accidentul produs în această dimineață în Ungaria, în care a fost implicat un autocar românesc, conducerea MAI a dispus trimiterea de personal și echipaje SMURD în sprijinul autorităților ungare.

Pentru a interveni la misiunile de salvare și acordare a asistenței medicale de urgență, la locul evenimentului au fost trimise o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) și două ambulanțe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiș. Totodată, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad este prealertat pentru a interveni, în cazul în care situația o impune. De asemenea, ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgență în zonă, în caz de nevoie. La nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Arad și Timiș sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgență din Ungaria, intervenția comună a structurilor din cele două țări fiind realizată conform procedurilor operaționale stabilite”, se arată în comunicatul de presă al IGSU, remis recentNEWS.ro.

MAE confirmă faptul că printre decedați se află și un cetățean român.

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako. Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident. Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară”, precizează MAE.

Acțiunile salvatorilor se derulează în condiții dificile, având în vedere condițiile meteorologice de ceață densă și vizibilitate redusă.

Accidentul a avut loc pe autostrada M43, la aproximativ 2 kilometri de granița româno-ungară, pe sensul către România. În accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care un autocar cu cetățeni români.

accident autocar autostrada ungariaautocar romanesc accident ungaria