Copiii de astazi poseda un capital sporit de inteligenta, fiindca au acces la inteligenta artificiala de la varste fragede. De indata ce prind un dispozitiv si capata dexteritatea de a-si misca degetele stiu sa se joace pe computer, sa isi puna desene animate sau muzica.
De la 3-4 ani un copil stie sa faca operatiuni simple pe tableta, pe telefonul pe care il ia de la parinti sau pe laptop.
Considerentele de mai sus nu sunt deloc exagerate. Tinerii viitorului vor fi diferiti de noi care memoram totul, fiindca nu aveam tehnologia la dispozitie si nici gradinite particulare Bucuresti care sa ne pregateasca pentru viata.
O gradinita buna face diferenta intre un tanar de succes si unul care isi va castiga greu existenta.
Porgramul gradinitelor Teddybar este asemanator celui al printilor din vechime care se pregateau sa domneasca in locul tatalui lor.
Viata de print nu este deloc usoara, cum cred la modul simplist multi oameni, fiindca inseamna pregatire temeinica pentru demnitatea suprema.
Gradinitele particulare din Bucuresti ofera o pregatire temeinica micutilor inscrisi aici de parintii lor. Iata in ce consta aceasta:
1. Sporirea increderii in sine. Increderea in sine este imboldul care iti asigura o viata de succes. Aici, copiii sunt incurajati sa puna intrebari la care primesc raspunsuri, sa isi exprime opiniile, dar sa aiba grija sa nu ii raneasca pe ceilalti.
2. Insusirea unor cunostinte stiintifice, dar nu in sensul memorarii unor definitii sau principii, ci pentru acel „sa stii sa faci” care este fundamentul invatamantului actual de calitate premium. Invatam nu sa reproducem, ci sa gasim solutii pentru fiecare provocare a vietii.
Copiilor li se ofera cunostinte in domeniul comunicarii, al stiintelor, si li se formeaza abilitati sociale si emotionale utile pe tot parcursul vietii.
3. Cursurile optionale au in vedere formarea omului total corespunzator profilului renascentist, dar si al epocii in care traim. Parintii au la dispozitie cursuri de balet, de pian, de teatru, de origami, de tenis de camp, de sah, inot si robotica pentru a ocupa util timpul celor mici. Pentru un pasionat de robotei, cursul de robotica va fi un dar pe cinste.
In programul cotidian sunt incluse si lectii de limbi straine. Micutii invata sa comunice in engleza si in germana, iar cand vor urmari realizarea unor lucrari de cercetare valoroase se pot documente direct din lucrari de specialitate aparute in aceste limbi si pot publica in reviste stiintifice in limba germana sau engleza.
Viitorul copiilor se decide de la gradinita si din clasele mici.
Daca micutul este lasat sa leneveasca va privi acest lucru ca pe o stare de normalitate, daca este pregatit pentru munca intelectuala de calitate, va sfarsi prin a se indragosti de ea.
Programul educational este completat cu grija pe care personalul o are fata de copiii, incepand de la supravegherea modului in care respecta normele de igiena si pana la asigurarea meselor si a pauzelor de odihna.
Copiii beneficiaza de supraveghere permanenta, iar parintii pot sta linistiti la serviciu.
Conditiile de aici sunt foarte bune si daca parintii dispun de bani, sa solicite fara sa stea pe ganduri inscrierea copiilor la programul prelungit care costa 1200 de lei pe luna, plus costul meselor care este de 20 de lei pe zi.
Facand suma, realizam ca este mai eficienta inscrierea copilului la acest program, decat angajarea unei bone, fiindca:
-bona solicita un salariu de la 2000 de lei in plus
-de cele mai multe ori, daca nu este verificata atent, poate aplica tratamente rele minorului.
-bona nu accepta sa si gateasca pentru copil, ci se ofera sa ii puna masa, daca are mancare preparata deja.
-persoana care are grija de copil nu se ocupa de educatia acestuia. Nicio bona nu face bastonase cu copilul pe care il are in grija, nu il ajuta sa coloreze si nu ii preda limba engleza.
-pentru pregatirea mancarii sunt necesare ingrediente foarte bune, timp si gaz sau energie electrica, de aceea pretul de 20 de lei pentru asigurarea meselor zilnice ale copilului este prea mic.
-prezenta unei persoane straine in casa tot timpul nu este benefica niciunei familii.
Ultimul motiv ar putea fi cel mai serios, fiindca in acest mod nu mai ai intimitate. La fel de important este ca bona sa nu afle secretele casei, locul in care va pastrati valorile, cand plecati in concediu si asa mai departe.
1200 de lei din salariu, plus costul mesei nu este un pret prea mare ca viitorul copilului si al acestei tari sa fie asigurat.
Tara are nevoie de tineri siguri pe ei, harnici, care sa stie multe limbi straine foarte bine si sa coopereze intre ei pentru edificarea lumii perfecte pe care o dorim cu totii.
Este atat de simplu sa rezervam un loc la aceste gradinite din toamna, incat nu avem scuze sa il ducem in alta parte pe copil, la o gradinita unde nu fac ore de pian sau de engleza, de unde trebuie sa fie luat la pranz si hranit acasa! La gradi, copilul are mai multa pofta de mancare, fiindca ii vede pe cei de varsta lui mancand, jucandu-se si in acest fel se inveseleste si el.
Cauta o gradinita cu personal de ingrijire amabil si cu personal didactic cu experienta si vocatie pentru copilul tau! Sa stii ca exista educatorii care lucreaza din dragoste pentru copii si nu pun salariul pe primul loc. Multi dintre ei isi desfasoara activitatea la gradinitele particulare Teddybar si trebuie sa faceti totul ca si copii vostri sa se bucure de harul acestor dascali minunati.