Gigi Becali e la un pas de a fi din nou un om liber. Judecătoria Medgidia a stabilit vineri că omul de afaceri îndeplinește condițiile eliberării condiționate din închisoare.

Avocatul Bogdan Vlad a cerut judecătorului să admită cererea de eliberare condiţionată a finanţatorului FC Steaua, întrucât a fost recompensat în penitenciar, a muncit şi a scris două cărţi, în timp ce procurorul a susţinut că perioada executată de Becali nu a dus la îndreptarea acestuia. Avocatul a precizat că Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum şi dobânzile aferente.

Becali i-a spus judecătorului că a făcut donații de milioane de euro, inclusiv la Muntele Athos și că vrea să devină duhovnic după ce iese din arest, și să renunțe la viața de om public.

Becali a promis că dacă este eliberat din arest, vinde echipa Steaua București și că va sponsoriza echipa de handbal masculin HCM Constanța.

Procurorul prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei să respingă cererea, pe motiv că nu este suficientă perioada executată de Becali în penitenciar şi că aceasta nu a dus la îndreptarea finanţatorului FC Steaua. Procurorul a precizat că Gigi Becali a fost sancţionat de mai multe disciplinar pe parcursul detenţiei, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat condiţionat.

În cei aproximativ doi ani de pușcărie, Becali a scris din greu, publicând trei cărți, “Muntele Athos, patria Ortodoxiei” , “Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, “Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.