După un an și opt luni de stat în spatele gratiilor, Gigi Becali ăși va petrece Paștele în sânul familiei. Tribunalul Constanța a decis vineri, că omul de afaceri poate fi eliberat condiționat din închisoare, pentru bună purtare.

Becali i-a spus judecătorului că a făcut donații de milioane de euro, inclusiv la Muntele Athos și că vrea să devină duhovnic după ce iese din arest, și să renunțe la viața de om public.

Becali a promis că dacă este eliberat din arest, vinde echipa Steaua București și că va sponsoriza echipa de handbal masculin HCM Constanța.

Avocatul Bogdan Vlad a cerut judecătorului să admită cererea de eliberare condiţionată a finanţatorului FC Steaua, întrucât a fost recompensat în penitenciar, a muncit şi a scris două cărţi, în timp ce procurorul a susţinut că perioada executată de Becali nu a dus la îndreptarea acestuia. Avocatul a precizat că Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum şi dobânzile aferente.

Solicitarea privind eliberarea din închisoare a ajuns la instanţă după ce o comisie de la Penitenciarul Poarta Albă, unde Becali este încarcerat, a stabilit că sunt îndeplinite condiţiile pentru eliberarea lui condiţionată.

În cei aproximativ doi ani de pușcărie, Becali a scris din greu, publicând trei cărți, “Muntele Athos, patria Ortodoxiei” , “Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, “Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei de detenție.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.