Gigi Becali, eliberat condiționat din pușcărie după doi ani de stat în statele gratiilor

După un an și opt luni de stat în spatele gratiilor, Gigi Becali ăși va petrece Paștele în sânul familiei. Tribunalul Constanța a decis vineri, că omul de afaceri poate fi eliberat condiționat din închisoare, pentru bună purtare.

Becali i-a spus judecătorului că a făcut donații de milioane de euro, inclusiv la Muntele Athos și că vrea să devină duhovnic după ce iese din arest, și să renunțe la viața de om public.

Becali a promis că dacă este eliberat din arest, vinde echipa Steaua București și că va sponsoriza echipa de handbal masculin HCM Constanța.

Avocatul Bogdan Vlad a cerut judecătorului să admită cererea de eliberare condiţionată a finanţatorului FC Steaua, întrucât a fost recompensat în penitenciar, a muncit şi a scris două cărţi, în timp ce procurorul a susţinut că perioada executată de Becali nu a dus la îndreptarea acestuia. Avocatul a precizat că Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum şi dobânzile aferente.

Solicitarea privind eliberarea din închisoare a ajuns la instanţă după ce o comisie de la Penitenciarul Poarta Albă, unde Becali este încarcerat, a stabilit că sunt îndeplinite condiţiile pentru eliberarea lui condiţionată.

În cei aproximativ doi ani de pușcărie, Becali a scris din greu, publicând trei cărți, “Muntele Athos, patria Ortodoxiei” , “Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, “Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei de detenție.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.