Monica Niculescu nu are deloc noroc. Pentru a doua oară consecutiv, la distanță de doar două săptămâni, românca va juca din nou într-un turneu de tenis Masters, cu liderul mondial, Serena Williams.

Monica Niculescu a eliminat-o marți seară, în primul tur la Mastersul de la Miami pe americanca Shelby Rogers.

Românca a avut nevoie de o oră și 36 de minute ca să se impună în două seturi, scor 7-6(7-1), 6-1, în fața americancei.

Însă în mod incredibil, la fel ca și la Indian Wells, românca va juca în turul doi cu Serena Williams. La turneul de la Indian Wells, românca a muncit-o mult pe americancă și a făcut-o pe Serena să aibă doar cuvinte de laudă la adresa ei. Niculescu a pierdut partida cu 5-7, 5-7. Acum are șansa să-și ia revanșa la Miami.

Accederea în turul doi la Miami, îi asigură lui Niculescu un cec în valoare de 17.100 de dolari și 35 puncte WTA. În 2014, Niculescu a fost eliminată în primul tur de cehoaica Barbora Zahlavova Strycova.

În turul doi la Miami mai sunt calificate din oficiu româncele Simona Halep, cap de serie numărul trei și Irina Begu, cap de serie numărul 31.

În timp ce în primul tur la simplu feminin la Miami se mai află și Sorana Cîrstea, posesoare a unui wild card și Alexandra Dulgheru venită din calificări.