Ghinion, blestem sau prostie pură?! Iată cum Halep a ratat de patru ori şansa de a deveni numărul unu mondial

Simona Halep a ratat în acest an, patru şanse de a deveni în premieră numărul unu mondial. De fiecare dată când a fost la doar o victorie distanţă de această performanţă, Halep a clacat, nimic nu a mai jucat şi a încasat înfrângeri de-a dreptul extrem de bizare şi greu de înţeles. Să fie oare de ghinion, prostie sau frica de succes?!

Patru şanse ratate pe bandă runaltă în pur stil românesc. Să fie oare un blestem pentru românca Simona Halep, sau totul nu este decât o instabilitate emoţională şi psihică a jucătoarei care nu este capabilă să gestioneze astfel de situaţii?

Simona Halep putea deveni de luni, numărul unu mondial, însă trebuia să o învingă pe Garbine Muguruza în finala de astă seară de la Cincinnati. Nu doar că nu a reuşit să o învingă, Halep nu a jucat nimic. Finala a fost un eşec usturător şi greu de digerat pentru româncă. Halep a cîştigat un singur game tot meciul, finala cedând-o fără luptă, în două seturi, scor 1-6, 0-6. Astfel, Halep a ratat încă o dată șansa de a urca pe primul loc în clasamentul WTA.

Simona rămâne pe locul 2 WTA, la doar cinci puncte în spatele liderului Karolina Pliskova.

Este a patra şansă ratată în 2017 de Halep, prin care putea deveni numărul unu mondial. Iată care au fost celelalte trei şanse:

1. Halep putea trece pe primul loc după finala de la Roland Garros cu letona Jelena Ostapenko: românca a condus cu 6-4 și 3-0, însă adversara sa a întors incredibil soarta meciului și i-a spulberat visele româncei.

2. Halep a avut o nouă șansă uriașă în finala turneului de la Eastbourne, însă a pierdut un meci dramatic cu Caroline Wozniacki în sferturile turneului britanic. Halep a condus cu 7-5, 3-0, însă a scăpat meciul printre mâini, daneza impunându-se ulterior cu 6-1 în decisiv.

3. Românca ar fi trecut pe prima poziție în clasament dacă ar fi ajuns în semifinale la Wimbledon, dar a ratat șansa după ce a fost învinsă în sferturi de Johanna Konta după un alt meci interzis cardiacilor: reprezentanta noastră a condus cu 7-6, a avut 5-4 în tie-break-ul setului secund, însă și atunci a pierdut meciul.

Următorul turneu la care va participa Simona Halep şi unde ar putea să devină numărul unu mondial, va fi cel de la US Open, care se va desfășura în perioada 28 august – 10 septembrie.