În cazul în care marea majoritatea persoanelor ce își desfășoară activitatea profesională în cadrul unui birou ar fi puse în situația de a calcula timpul pe care aceștia îl petrec în aceeași poziție, pe scaunul de birou, în mod definitoriu ar rămâne surprinși. Dacă luăm spre exemplu 40 de ore pe săptămână, atunci ar ajunge la peste 1900 de ore în decursul unui an. Înmulțiți această valoare cu numărul de ani pe care o persoană îi lucrează și, astfel, veți ajunge la concluzia că o bună parte din viața dumneavoastră este petrecută într-un scaun de birou.

În ciuda acestui calcul, observăm faptul că, de regulă, cei mai mulți bani sunt alocați achiziției unui birou decât procesului de cumpărare a unui scaun potrivit. Același lucru este valabil și în situația în care obișnuiți să lucrați de acasă sau pur și simplu petreceți ceva timp liber la biroul de acasă. Foarte multe persoane, la ora actuală, petrec mai mult timp în fața unui calculator decât îl alocă somnului sau odihnei. Din acest motiv, cel mai recomandat ar fi să vă preocupați atent în privința cumpărării unui scaun de birou, indiferent dacă este vorba pentru locul de muncă sau pentru spațiul de acasă, dar să fie cât se poate de potrivit și de confortabil.

În decursul anilor, s-au realizat numeroase studii ergonomice care concluzionează că un scaun de birou care oferă utilizatorului suportul necesar poate chiar crește productivitatea și să maximizeze eficiența persoanei care își petrece timpul stând pe acesta. Totuși, un scaun de birou deloc corespunzător poate cauza diverse afecțiuni ale spatelui, ale picioarelor și multe altele similare, toate acestea fiind traduse prin pierderea timpului la birou, precum și a eficienței.

Așadar, în loc să pierdeți bani prin absența angajaților ca urmare a afecțiunilor menționate mai sus, sau pur și simplu a lipsei de concentrare din aceste motive, puteți să vă îndreptați atenția asupra achiziționării unor scaune de birou cu adevărat potrivite pentru sănătate.

Cum ar trebui să arate un scaun de birou potrivit?

Scaunele de birou reprezintă o parte principală din decorul fiecărui birou sau spațiu profesional, astfel încât marea majoritate a persoanelor încearcă să aleagă acel model care să fie pe cât se poate de aspectuos, fără să mai fie atenți la influențele pe care această piesă de mobilier le poate avea asupra stării sale de sănătate. Design-ul sau trăsăturile ergonomice ale scaunului ar trebui să fie principalele aspecte în funcție de care să luați decizia de achiziție.

  1. Suportul lombar pe care scaunul de birou îl oferă: un scaun de birou potrivit trebuie să ofere un suport corespunzător pentru zona spatelui. Unele dintre cele mai bune astfel de produse pot să prezinte chiar un sistem ajustabil destinat zonei lombare, care să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a de fixa scaunul astfel încât să se muleze perfect cu zona spatelui lor.
  2. Capacitate de ajustare: marea majoritate a scaunelor de birou dispun de un sistem de ajustare a înălțimii, precum și pentru mâini. Totuși, aceste aspecte nu sunt printre cele mai importante atunci când vine vorba despre capacitatea scaunului de ajustare. Cele mai potrivite scaune de birou dispun de cel puțin cinci posibilități de ajustare, chiar și până la 10, dintre care se includ cele mai importante pentru: zona spatelui, lățimea și înălțimea pentru mâini, zona de șezut și altele similare.
  1. Roțile scaunului: marea majoritate a scaunelor de birou cuprind o bază mobilă, pe roți. Totuși, dacă pardoseala biroului este carpetată, atunci ar putea fi necesar să vă orientați după acele modele de scaune care prezintă roți ce asigură buna mobilitate chiar și în acest caz. Capacitatea de rotire este, de asemenea, importantă în prevenirea durerilor, ca urmare a întinderilor peste birou în încercarea de a ajunge la obiecte care nu vă sunt la îndemână.
  1. Baza pivotantă a scaunului: toate scaunele de birou ar trebui să se rotească liber pentru a permite accesul facil la diferite părți ale biroului. Dacă scaunul dumneavoastră de birou nu vă permite aceasta și nu se învârte liber, atunci va rezulta oboseala brațului ca urmare a extinderii excesivă spre a ajunge la diferite obiecte.
  1. Materialul din care este confecționat: țesăturile din care scaunul de birou este confecționat ar trebui să fie aerisit pentru a ajuta produsul să nu devină inconfortabil sau fierbinte după numeroase ore de șezut. În plus, acesta ar trebui să dispună de suficient material moale astfel încât să permită utilizatorului să stea confortabil în scaun, fără să simtă prin zona destinată șezutului baza scaunului solidă.

Așadar, înainte de a achiziționa scaune de birou, indicat ar fi să vă asigurați că respectă toate mențiunile de mai sus. De exemplu, un furnizor de top din domeniul unor astfel de piese de mobilier este magazinul online importatorscaune.ro. Pe site-ul importatorscaune.ro, orice utilizator va putea să aleagă modelul de scaun de birou cel mai potrivit atât pentru sănătatea sa, cât și care să se încadreze pe deplin în decorul avut în vedere.