Dacă îți dorești o abordare cât mai confortabilă atunci când vine vorba despre amenajarea băii, îți recomandăm varianta unei coloane de duș. Dacă este aleasă corect, coloana de duș poate contribui în mod decisiv la aspectul întregii încăperi de baie și vine cu o serie de avantaje:

  • Se montează ușor în orice baie, indiferent de dimensiunile acesteia;
  • Este disponibilă în diverse variante de culori și de forme;
  • Este foarte practică. O coloană de duș produsă de un brand de renume este, de regulă, realizată din materiale de o calitate ireproșabilă și este gândită pentru a rezolva cerința de confort a persoanei care o utilizează.
  • Este ideală pentru cei care își doresc o baie cât mai simplă, dar totuși foarte eficientă și fără a face rabat la ceea ce ține de aspect.

Pentru a descoperi zeci de modele, poți să te orientezi spre numeroasele coloane de duș disponibile la NeaKaisa.

Caracteristicile unei coloane de duș eficiente

Atunci când achiziționezi o coloană de duș, trebuie să te asiguri că se încadrează cât mai bine în baia ta. Aspectul este important, deoarece poate să contribuie la gradul de confort pe care îl resimți atunci când folosești baia.

Dacă produsul trece de pasul alegerii designului, trebuie mai apoi să te concentrezi pe următoarele detalii diferențiatoare:

  1. Bateria este una termostatică? Pentru confortul personal, dar și siguranță, sistemul de control al temperaturii apei la ieșire este foarte atent controlat, eliminând riscul variațiilor de temperatură a jetului de apă.
  2. Cât de mare este para sau pălăria de duș? Dimensiunea acestui accesoriu poate să contribuie la confort. Este extrem de important ca para dușului sa poată oferi o acoperire cât mai mare și să asigure o presiune constantă a apei;
  3. Coloana de duș trebuie să fie ușor de curățat și tratamentele anticalcar ale materialelor din care este construită sunt și ele un factor important care trebuie să fie luat în calcul.
  4. Câte funcții oferă coloana de duș? Un alt aspect diferențiator este acela al funcțiilor oferite. De exemplu, sistemul de duș de la Grohe Euphoria SmartControl 310 pe lângă cele trei tipuri de jet Rain, SmartRain și Massage, oferă și funcțiile Grohe CoolTouch care elimină riscul de ardere prin atingerea bateriei încinse, Grohe SafeStop care setează temperatura presetată la 38 de grade Celsius, și Twistfree pentru prevenirea răsucirii furtunului.

Producătorul german GROHE  este un etalon în ceea ce privește calitatea produselor sale, fiind ceva mai costisitoare decât alte opțiuni de pe piață, dar investiția este una binemeritată.

Elementele unei coloane de duș

O coloană de duș este un ansamblu pe care sunt montate toate elementele necesare pentru o experiență cât mai bună în timpul dușului. Coloanele moderne sunt dotate cu pară de duș, cu pălărie de duș pentru o acoperire mai mare, cu baterii de duș și cu diverse alte accesorii care pot spori confortul. Spre exemplu, se poate opta pentru coloane dotate cu termostat sau cu duze de masaj.

Producători de baterii de duș

Indiferent de coloana de duș aleasă, pentru un confort sporit este important să se aleagă o baterie de calitate. Din fericire, pe lângă GROHE există o mulțime de alți producători foarte interesanți care creează baterii de duș cu funcții extrem de atractive. Poți alege producători  precum Hansgrohe, Kludi, Ideal Standard. Toți sunt producători de renume care inovează frecvent și oferă produse de cea mai bună calitate.