Lucian Pahonțu, Șeful Serviciului de Protecție și Pază ar fi împușcat în cap, un afacerist din Prahova, care era prezent la partida de vânătoare din ianuarie 2012 din pădurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova.

Șeful SPP este acuzat de crimă. Generalul Pahonțu are de patru ani de zile, mâinile pătate de sângele unui om.

La acea partidă de vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători dar și doi oameni din SPP. Lucian Pahonțu și un subordonat al său.

Un subordonat al lui Pahonțu, prezent la partida de vânătoare, a declarat pentru Antena 3, sub protecția anonimatului că Șeful SPP a fugit imediat după ce l-a împușcat în cap pe afacerist.

Angajatul SPP a spus că i s-a cerut de către Pahonțu să nu spună că el a fost prezent la partida de vânătoare și că să stea liniștit că ”totul se rezolvă”.

Fiindu-i șef, angajatul SPP trăiește de patru ani cu presiunea acestei situații și a ajuns să se teamă pentru viața sa.

A decis să spună adevărul și a trimis informări până la cel mai înalt nivel din stat, cerând ca evidențele acestui caz să fie analizate în mod corect.

Ancheta l-a ocolit pe Pahonțu, mai ales că unii dintre participanți erau prieteni ai șefului SPP. Expertizele balistice arată foarte clar zona din care s-a tras, distanța și calibrul armei folosite.

Martorul a fost verificat iar analizele au stabilit că nu avea praf de pușcă pe haine.

„Justiția, ancheta desfășurată până acum nu l-a convins că se dorește aflarea adevărului. Cercetările trenează de mai bine de patru ani, nu avem un autor și acum este chiar el indicat ca suspect. A și spus că se teme să nu fie scos țap ispășitor. Practic, dumnealui este martorul cheie, care a asistat direct la tot acest incident. A stat lângă cadavru până în ultimul moment. Cutremurător, cu atât mai mult cu cât cel împușcat îi era prieten de 12 ani”, a spus martorul su protecția anonimatului, la Antena 3.

Potrivit expertizei balistice, bărbatul a fost ucis de o armă de vânătoare care avea calibrul 762. În mod normal acest tip de pușcă este utilizat pentru vânătoarea de mistreți și căprioare, nu de iepuri așa cum susțineau în ianuarie 2012 cei prezenți la partida de vânătoare.

Bărbatul ucis la vânătoare a fost împușcat din față lateral stânga și a murit la scurt timp după ce a fost împușcat în cap.

De patru ani de zile ancheta se află în cercetare la parchet iar Lucian Pahonțu are calitatea de ”martor„.