Gabriel Oprea este acuzat de tot mai mulți români, de moartea polițistului Bogdan Cosmin Gigină, care pe 20 octombrie, a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce era în misiune, adică în timp ce-i asigura coloana oficială a vicepremierului.

Un tânăr polițist de 28 de ani și-a pierdut viața din cauza moftului generalului izmenar Gabriel Oprea, care se grăbea să ajungă acasă și nu putea dacă nu avea coloană oficială.

În loc să dea dovadă de bărbăție, Generalul Oprea se ascunde și refuză să îți dea demisia. După această tragedie, noi mărturii şocante despre cum sunt obligați polițiștii să-i asigure coloana oficială lui oprea de fiecare dată când acesta se deplasează în trafic.

Gabriel Oprea NU merge în trafic fără coloană oficială. Ceea ce reprezintă un ABUZ în funcție. Coloana oficială se impune doar premierului și Președintelui, cât și altor demnitari de rang înalt dar doar în situații de urgență.

Noi detalii despre condiţiile în care muncesc poliţiştii de la Brigada Rutieră apar la trei zile de la moartea agentului de 28 de ani care îi deschidea drumul ministrului de interne, Gabriel Oprea. Motocicletele nu au mai fost reparate de foarte mult timp. Poliţiştii care le folosesc sunt cei care investesc în piese de schimb. Se vorbeşte din nou despre abuzul făcut de ministrul de interne, care aproape că bloca activitatea poliţiei rutiere atunci când participa la evenimente organizate în ţară. Că era vorba de petreceri, că era vorba despre şedinţe de partid, coloana oficială şi escorta poliţiei erau la dispoziţia lui Gabriel Oprea.

Martor cu identitatea protejată, declarație pentru Digi 24: Am avut probleme cu motocicleta, s-a oprit în mers. De un an e în garaj. Ne descurcăm noi de plăcuţe. Cine v-a spus ce v-a spus e adevărat. Am văzut că zicea de ABS, la mine ăsta merge. Cu plăcuţele stau prost. Când a început criza, ne-au zis: n-avem piese, n-avem nimic”. (Reporter: Cum sunt motoarele?) Starea e deplorabilă, ăsta e cuvântul.

Declarație martor cu identitate protejată: Şi nu doar la Oprea e cu însoţire. De ani de zile, aproape la toate ministerele am fost. Oprea avea mereu trei echipaje. O maşină de poliţie, motor şi maşina lui. Menirea motociclistului pe faţă este să meargă la distanţă. La noi e sistem stas. Uite, la mine pe rezervor scrie minimum 98 (n.r. calitatea benzinei). Asta (n.r. motocicleta) n-a văzut mai bună de 95 benzină. Nimeni de pe teren n-are echipament de ploaie impermeabil. Echipamentul e din 2007, de pe primele BMW-uri (n.r. motocicletele de poliţie). Echipament de iarnă e de prin 2004 sau 2005.

Martor cu identitate protejată: Sigur nu. Niciodată. Sunt foarte, foarte rare cele în care are nevoie. El permanent merge cu o coloană. Se instituie trei trasee pentru că nu comunică unde se duce niciodată şi săracii trebuie să se reorganizeze pe traseul corect. Şi e haos, şefii din Brigadă urlă pe staţii, de ce n-au ajuns. Presiune foarte mare.

Societatea civilă îi cere demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea. Pe internet a fost inițiată o petiție prin care se cere demisia. Până în acest moment, petiția a fost semnată de aproximativ 12.000 de persoane.

Premierul Victor Ponta nu vrea să vorbească despre scandalul Generalului Oprea și acuză că unii politicieni profită de o tragedie ca să-și facă campanie.

Înainte de dialogul cu jurnaliștii, în deschiderea ședinței de Guvern, Victor Ponta a declarat: Aș vrea să încep cu a-mi exprima solidaritatea și condoleanțe cu familia polițistului mort la datorie. Știu că s-au întâmplat acele lucruri. Există o anchetă în curs și vreau să mulțumesc tuturor celor care își fac datoria și care uneori, din păcate, plătesc un preț mult prea mare pentru ceea ce fac în fiecare zi. Fiind o anchetă, vreau să vedem cum se pot întâmpla asemenea lucruri, avem gropi, zone periculoase, și cred că aici în special pe partea de administrație locală, CNADNR, sunt convins că există peste tot în țară capcane și doar când se întâmplă o tragedie aflăm. Aș dori ca societatea să nu mai folosească tragediile în scopuri politice. Apar aceiași oameni politici care țipă, folosesc tragediile, arestările să câștige capital politic. E un barbarism în politică și poate reușim să scăpăm de el.

Dialog halucinant Ponta – reporteri:

Reporter: Legat de cazul poliţistului mort …

Victor Ponta: Îmi pare rău, am precizat de la început.

Reporter: Este un subiect care interesează toată ţara şi de aceea vreau să vă întreb.

Victor Ponta: Îmi cer mii de scuze, știu că dumneavoastră nu respectați niciodată regulile stabilite.

Reporter: Vreau să vă întreb dacă se impune demisia vicepremierului Oprea.

Victor Ponta: Eu înțeleg că dumneavoastră vorbiți ca să vă audă șefii. Eu am stabilit împreună cu dumneavoastră niște reguli și, cu excepția dumneavoastră, toată lumea le respectă. Vreau să vorbim despre aceste subiecte și, dacă aveți întrebări pe aceste subiecte, vă răspund cu mare plăcere.

Reporter: Vicepremierul Gabriel Oprea avea voie să folosească Politia Rutieră, motocicliştii de la Rutieră?

Victor Ponta: Am impresia că vorbesc în chineză.

Reporter: E cel mai important subiect din aceste zile, nu aveţi cum să-l evitaţi acum!

Victor Ponta: Repet … dar nu vreau să evit absolut nimic.

Reporter: E o întrebare firească. Avea voie să folosească motocicliştii de la Poliţia Rutieră în coloana oficială?

Victor Ponta: Eu nu vreau să evit niciun subiect, vreau doar să respectăm niște reguli. Dacă nu ne respectăm între noi … e foarte greu după aceea.

Reporter: O altă abordare a acestui subiect, dacă îmi permiteţi …

Victor Ponta: Nu, dacă aveți întrebări pe această temă.

Reporter: Dumneavoastră personal, dacă aţi fi fost cu maşina în acea coloană, aţi fi oprit?

Victor Ponta: Dacă aveți întrebări pe tema pentru care cred că sunt responsabil în fața cetățenilor, vă răspund. De toate celelate teme, discutăm, că ne întâlnim foarte des.

Reporter: Societatea civilă cere demisia vicepremierului.

Victor Ponta: Vă mulțumesc. Înțeleg că nu mai sunt întrebări pe temele care nu vă interesează pe dumneavoastră, dar interesează pe oameni. Vă mulțumesc și vă urez o zi bună.

Bicicliștii au organizat sâmbătă, o acțiune în memoria polițistului.

”Marți 20.10.2015 un agent al Brigăzii Rutiere care însoțea pe motocicletă coloana oficială a vicepremieruluiGabriel Oprea a murit într-un accident, căzând cu motocicleta într-o groapă săpată pe Strada Știrbei Vodă pentru remedierea unor defecțiuni la rețeaua de gaz. Am decis ca maine-24.10.2015 să organizăm o acțiune prin care să-i aducem un ultim omagiu lui Bogdan Cosmin Gigina. Vom merge să aprindem o lumânare pe Str. Știrbei Vodă, la locul accidentului(unde acesta a și decedat) și vom păstra un moment de reculegere. Vă rugăm, aduceți candele acoperite. Apoi vom merge la Brigada Rutieră a Capitalei și la Ministerul de Interne cu o lumânare. Dorim să transmite astfel un mesaj, avem nevoie de o poliție independentă politic, care să fie în slujba cetățenilor indiferent de statutul lor. Locul de întâlnire va fi rondul din Parcul Izvor. Începem să ne adunăm la ora 14.00, urmând ca la ora 14.30 să plecăm pe traseu. Acțiunea nu este una de protest, ci una de comemorare, așadar, rugăm participanții să se comporte adecvat”, se anunță într-un comunicat.

Comunitatea Cluburilor Moto din România anunță și ei un amplu marș de protest, indignați de gestul lui Oprea de a nu pleca din funcție după ce a provocat moartea polițistului.

Evenimentele nefericite nu pot lăsa o întreagă comunitate fără reacţie. Astfel, Comunitatea Cluburilor Moto din Romania ţine să transmită condoleanţe familiei poliţistului Bogdan Gigina.

Totodată, Comunitatea Cluburilor Moto anunţă organizarea unei acţiuni comemorative, sâmbătă, pe 24 octombrie, la ora 19, pe bulevardul Ştirbey Vodă la locul accidentului. Scopul este de a aduce un ultim omagiu omului şi motociclistului Bogdan Gigina.

Motocicliştii vor aprinde lumânări şi vor ţine un moment de reculegere preţ de 10 minute, apoi se vor retrage în linişte.

Vicepremierul și ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, se află în corzi.  Surse de la vârful UNPR ne-au relatat că este foarte speriat și că încearcă să țină cât poate situația sub control:

”E disperat. Sună oamenii și încearcă să le spună că e nevinovat și solicită sprijin”, a relatat sub protecția anonimatului un vicepreședinte al UNPR pentru STIRIPESURSE.RO

În week-end așa cum era deja tradiția în UNPR trebuia să aibă loc o regională la Baia Mare. Potrivit celor care ar fi trebuit să participe acolo ar fi fost vorba și de un meci de fotbal organizat ”în cinstea generalului”. Totul însă s-a anulat susțin surse din UNPR pentru STIRIPESURSE.RO!

Cel mai frică îi e lui Gabriel Oprea de președintele Klaus Iohannis și de vreo reacție defavorabilă lui din partea acestuia. Frica i-ar fi fost amplificată și de politizarea cazului, mai ales după ce liderii PNL au cerut și cer imperativ explicații pe caz.

Poliţistul Bogdan Gigină a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi în uniformă. La funeralii au asistat aproape 800 de persoane, fiind prezenţi, alături de familie şi colegi, şeful Poliţiei Române Petre Tobă, directorul general al Poliţiei Capitalei, Mihai Voicu, şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei, Cristian Crai, şi subsecretarul de stat în MAI Florea Oprea.

Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica ”Sfântul Nicolae” Udricani. După procesiunea religioasă, un oficial al MAI a anunţat la microfon că poliţistul Bogdan Gigină a fost trecut post-mortem în Corpul ofiţerilor, fiind avansat la gradul de subinspector.

Bogdan Cosmin Gigină a fost decorat, post-mortem, cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler. Decizia, semnată de preşedintele Klaus Iohannis, a apărut în Monitorul Oficial joi, fără a fi anunţată oficial, cum se întâmplă de obicei. Decizia, semnată de preşedintele Iohannis şi contrasemnată de premierul Ponta, a fost luată la propunerea ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea nu a participat la funeraliile poliţistului, dar surse din MAI spun că acesta a fost joi pentru scurt timp la capela unde a fost depus sicriul lui Bogdan Gigină.

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit la spital, marţi seară, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, pe strada Ştirbei Vodă.

Poliţiştul Bogdan Gigină a suferit în urma accidentului traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toraco-abdominal grav, cu fracturi de coaste, rupturi de organe interne şi hemoragie.