Gelu Voican Voiculescu s-a ales cu capul spart după ce sâmbătă a mers în Piața Universității pentru a comemora victimele Revoluției din 1989.

Voiculescu, trimis în judecată pentru crimele de la Revoluţie, a avut parte de incidente violente cu revoluționarii și oamenii aflați la troița din Piața Universității.

În momentul în care a ajuns la Troiţa de la Univeristate, oamenii prezenți la troiță, au început să-l scuipe şi să-l îmbrâncească, iar un bărbat l-a lovit cu cârja în cap.

În scurt timp, sângele a început să-i curgă pe faţă. Gelu Voican Voiculescu a fost scos de către jandarmi din mulţime şi dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Jandarmeria București anunță, într-un comunicat de presă, că se fac demersuri pentru a identifica persoana care l-a lovit în cap pe fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu.

„Incidentul s-a produs în Piața Universității la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoana a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenția forțelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zona pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, conform unui comunicat al Jandarmeriei București.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de infracţiuni contra umanităţii.