Gelu Oltean, fost șef al DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, a fost areatat duminică, pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc.

Gelu Oltean a fost ridicat de procurorii DIICOT, dintr-o casă din judeţul Dâmboviţa, unde împreună cu concubina sa și cu un cetățean britanic, organizau reuniuni pentru consum de droguri.

Vanessa Youness, fondatoarea unei clinici de welleness de lângă București, și cetățeanul englez, Thomas Lishman, au fost arestaţi preventiv.

Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, precizează DIICOT Braşov.

DIICOT susţine că Gelu Oltean, împreună cu Vanessa Youness, organizau ședințe de șamanism la clinica acesteia unde folosea un drog halucinogen.

Drogul despre care este vorba în această speță se numește dimetiltriptamină și considerat cel mai puternic drog psihedelic. DMT, supranumit „molecula spiritului”, este substanţa pe care cercetătorii o studiază de 70 de ani, pentru a-i înţelege efectul.

În anul 2016, Gelu Oltean a fost cercetat penal, alături de alți trei chestori de poliție și doi comisari șefi, pentru că luau bani din bugetul instituției.

Un alt scandal în care a fost menționat numele lui Gelu Oltean datează din 2017, după ce ziarul Național a publicat două fotografii în care apare, îngenunchiat și cu mâinile împreunate a rugăciune, comisarul-șef Aurelian Miu, șeful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Acesta se află în fața mai multor persoane, printre care chestorul Gelu Oltean, fost șef al Direcției Informații și Protecție InternăAlături de Gelu Oltean, în fotografii mai apăreau chestorul general de Poliție Ioan Buda și chestorul Marcel Ardelean, director al Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.