Din 13 iulie, începe al doilea sezon al Diviziei PGL, dotat cu premii de 12.000 USD. Cel mai mare campionat de sporturi electronice (esports) dedicat exclusiv pasionaților de jocuri video din România și Republica Moldova, Divizia PGL, invită cele mai bune echipe de League of Legends (LoL) și Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) să se înfrunte pentru glorie și premii în bani.

Mai mult, campionii celui de-al doilea sezon al Diviziei PGL vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (IeSF) 2016, din Jakarta, Indonezia.

Premii LOL Locul I $4.000 + participarea la IeSF World Championship 2016, Jakarta Locul II $2.000 CS:GO Locul I $4.000 + participarea la IeSF World Championship 2016, Jakarta Locul II $2.000.

Pentru fiecare din cele două jocuri, au fost stabilite două grupe a câte patru echipe, compuse din cele mai performante formații ale sezonului inaugural. Acestora li se vor alătura noii challengeri, sosiți din calificările online. Înscrierile pentru turneul de calificări vor porni vineri, 1 iulie.

Program calificări: Qualifier #1 LOL – 3-4 iulie (Ro128 – Ro4) Qualifier #2 LOL – 6-7 iulie (Ro128 – Ro4) Qualifier #1 CS:G0 – 6-7 iulie (Ro128 – Ro4) Qualifier #2 CS:GO – 9-10 iulie (Ro128 – Ro4).

Toate meciurile, începând cu finalele qualiferelor – 13-14 iulie la LOL și 15-16 iulie la CS:GO, vor putea fi urmărite pe canalele twitch.tv/pgl_lol, respectiv twitch.tv/pgl_csgo.

Programul meciurilor și al transmisiunilor pentru Divizia PGL Sezonul 2 poate fi accesat pe forumul pgl.ro, pentru LOL și pentru CS:GO. Pentru a afla detalii, vă invităm să urmăriți platformele oficiale de comunicare ale PGL: www.pgl.ro facebook.com/pglesport twitter.com/pglesports

Despre PGL

PGL are o experiență de 14 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship.

În 2015, PGL a organizat, printre altele, două sezoane pentru propria ligă internațională de CS:GO și șase ediții DreamHack (București și Cluj-Napoca).

PGL organizează din 2012 festivalurile DreamHack la nivel național, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la ClujNapoca un turneu Major de CS:GO, România alăturându-se astfel Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

După succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat în cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o altă competiție de elită, de această dată pentru Dota 2, a intrat în iunie 2016, în portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.