Serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, crează isterie în mediul online. Trailerul oficial al noului sezon a adunat în doar trei zile, pe youtube, peste 10 milioane de vizualizări, semn că milioane de persoane așteaptă cu nerăbdare să vadă sezonul șapte.

Intitulat ”Long Walk”, trailerul îi arată pe reprezentanţii principalelor facţiuni din acest serial – Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) şi Cersei Lannister (Lena Headey) – în timp ce se îndreaptă fiecare spre locuri emblematice pentru familiile lor.

Cersei Lannister se aşază pe Tronul de Fier din capitala King’s Landing, Jon Snow se bucură să ajungă în sala centrală a castelului Winterfell, iar Daenerys Targaryen se întoarce în Dragonstone – reşedinţa ancenstrală a familiei sale.

Trailerul se încheie cu o imagine a reginei Cersei, care expiră îndelung, după ce se aşază pe tron, urmată de o imagine cu Night King, care se pregăteşte să îşi conducă armata de zombie într-o campanie de cucerire a regatului Westeros.

Fondul muzical al trailerului este asigurat de trupa indie James, care interpretează single-ul ”Sit Down”.

Al şaptelea sezon al serialului ”Game of Thrones” va avea premiera pe 16 iulie şi va include şapte episoade, iar cel de-al optulea ar urma să aibă premiera în anul 2018.

David Benioff şi Dan Weiss, producătorii serialului ”Urzeala tronurilor”, au confirmat faptul că cel de-al optulea şi ultimul sezon ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va conţine doar şase episoade, urmând să fie şi cel mai scurt sezon al serialului.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

Cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.