Gafă colosală la Digi Sport. Nadal, confundat cu Raed Arafat. Tenismenul a devenit secretar de stat la Interne – VIDEO

De râsul curcilor. Coronavirusul face „victime” şi în mass media românească, fiind generator de gafe. O jurnalistă s-a făcut de râs duminică dimineaţă, în direct la Digi Sport, după ce l-a confundat pe Nadal cu Arafat şi a anunţat că tenismenul a dispus interzicerea manifestărilor publice cu mai mult de 1000 de persoane.

Simona Ţăranu a devenit cunoscută în toată ţara şi chiar şi în Spania, după gafa monumentală pe care a făcut-o. Jurnalista a rostit numeleRafael Nadal, al doilea jucător de tenis al planetei, în locul lui Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

„Rafael Nadal, secretar de stat în MAI, a anunţat astăzi că toate activităţile din România vor fi interzise dacă implică participarea a mai mult de 1000 de persoane”, au fost cuvintele rostite de Simona Țăranu.

Confuzia a avut loc duminică dimineaţă, în jurnalul de știri când jurnalista se pregătea să anunţe o știre proaspătă, în regim de breaking news. Raed Arafat anunțase într-o conferință de presă că toate adunările de peste 1.000 de persoane vor fi interzise până pe 31 martie, lucru care afectează direct competițiile sportive.

După ce a fost luată la mişto de internauţi pentru gafă, Simona Ţăranu a încercat să dreagă busuiocu cu o postare pe facebook în care a încercat să explice confuzia.

„Dragilor, Ma bucur ca am primit atat de multa atentie dupa greseala mea haioasa de la inceputul jurnalului orei 12, dar recunosc ca m-as bucura de atentia voastra si la celelalte emisiuni si jurnale. Pentru ca s-au scris multe, consider ca trebuie sa vin cu o explicatie. Ce sa va spun?! Adevarul! Sunt momente cand informatiile importante ajung in timp real la tine iar tu trebuie sa le transmiti mai departe cat mai curat si concis. Dupa cum puteti observa noi nu avem la stiri un laptop de care sa “ne ajutam”, pentru ca asa este formatul jurnalului. Trebuie sa fii atent si la ce se intampla in regie, si la informatiile pe care le-ai primit si pe care trebuie sa le dezvolti, si daca continuam sau nu stirea pe care tocmai am inceput-o. Ii auzi in casca si pe colegii din emisiune, si pe cei din regie, si mai trebuie sa transmiti si corect informatia. Daca lucrez 10 ore pe zi in regim de live, daca sunt si la emisiune si la stiri, sunt alegerile mele pentru ca iubesc prea mult meseria aceasta. Nu pot sa acuz nici oboseala, nici lipsa de concentrare, nici prompterul (pt ca NU scria in prompter). Fara sa imi dau seama, am spus Rafael Nadal. Am reluat imediat informatia, si de data aceasta am precizat corect cine a transmis si ce anume. Dar cine sa mai fie interesat?! Nu mai avea farmec acest video… 😁 Nu, nu am realizat pe parcursul intregului jurnal ceea ce am spus, pentru ca eram ferm convinsa ca am precizat ce trebuie, iar colegii din regie primeau informatii in continuu despre deciziile legate de participarea suporterilor la meciuri. Stiu ca tot ce e amuzant atrage imediat, dar era interesanta si continuarea, cand am precizat informatia asa cum ar fi trebuit sa o fac de la inceput. Pana una alta .. eu tot astept reactia lui Rafa Nadal 😜 O fi bucuros de noua functie?! 🤔 Daca totusi nu a ajuns informatia la Nadal, poate ne mobilizam si ajutati o fana 😁 Unul dintre mesajele la fel de haioase precum gafa mea, se potriveste de minune cu aceasta situatie: “Te a zăpăcit Grigoroiu cu ce bărbat din sport îți place și ai dat raspunsul la știri 😂😁🙈” 😳😬 Va multumesc pentru atentie, si ne revedem la stiri. Eu zic sa va uitati ca nu se stie … 🤭🤗 Va imbratisez!„, a scris Simona Ţăranu pe pagina sa de facebook.

Cine?

Publicată de Linia Fierbinte pe Duminică, 8 martie 2020