Gaël Monfils l-a învins joi, în turul doi, pe rusul Mikhail Youzhny din Rusia, calificându-se astfel în sferturile de finală ale tabloului de simplu al BRD Năstase Țiriac Trophy 2015.

Gael Monfils, locul 15 mondial, posesor al unui wild card pe tabloul principal, l-a învins joi, pe terenul central de la Arenele BNR, pe Mikhail Youzhny, în două seturi, scor 6-1, 6-2.

”Cred că niciun meci nu este ușor. Am fost agresiv și am încercat să-mi păstrez concentrarea la fiecare minge. Acesta a fost primul meu meci cu Mikhail Youzhny, iar el este un jucător foarte bun. Oricine poate câștiga acest turneu, de aceea mă tem de fiecare jucător în parte. Am fost bucuros să primesc invitația la BRD Năstase Țiriac Trophy. Este important pentru mine să joc în continuare bine și să-mi păstrez încrederea în mine. Dacă aș câștiga acest turneu, după meciurile câștigate la Monte Carlo săptămâna trecută, aș fi, evident, foarte fericit”, a declarat Gael Monfils, la conferința de presă de după meci.

În sferturi, francezul, cap de serie numărul doi la București, va juca cu italianul Simone Bolelli.

Întrebat de jurnaliști de Simona Halep, francezul a spus că românca este foarte bună și e incredibil cum joacă.

”Cred că Simona Halep este o jucătoare foarte bună. Felul în care joacă este incredibil. A fost foarte aproape de a câștiga în Franța, anul trecut. Îi urez mult noroc! A muncit mult și poate să câștige un turneu de Grand Slam”, a spus Monfils.

În 2014, Gael Monfils a ajuns până în semifinale la BRD Năstase Tiriac Trophy, însă a abandonat în primul, al partidei cu Grigor Dimitrov, când era condus cu 1-5, din cauza unei accidentări.