Gabriela Vrânceanu Firea vrea ca în Bucureşti să se circule cu un bilet unic atât la metrou cât şi în mijloacele de transport în comun de suprafaţă.

Firea: În mandatul meu de Primar General, în București se va circula cu un bilet unic pe toate mijloacele de transport în comun!

Gabriela Firea a participat azi la o întâlnire cu sindicaliștii din cadrul Metrorex pentru a identifica, împreună cu aceștia, soluțiile potrivite, pentru că indiferent ce autoritate tutelează Regia, activitatea de la metrou să primească finanțarea necesară.

„Lucrările de la magistrala Drumul Taberei afectează pe sute de mii de bucureşteni, surpările din zona Eroilor au afectat un cartier întreg. O linie de metrou care să lege orașul de Aeroportul Otopeni este o necesitate vitală  pentru o capitală europeană. Chiar dacă metroul este acum în subordinea Guvernului, Primarul nu se poate detașa de aceste probleme. În plus, atunci când un incendiu în subteran blochează tranzitul într-o stație de metrou, siguranța călătorilor, a cetățenilor, este pusă în pericol, iar aceasta este una dintre responsabilitățile primarului, a precizat Gabriela Firea, punctând faptul că  trebuie găsit cel mai bun cadru de colaborare dintre Primărie, ministere şi Metrorex pentru activitatea metroului să se desfășoare fără incidente sau sincope.

Dincolo de rezolvarea lucrărilor de infrastructură de la metrou, candidata PSD consideră că există soluţii clare pentru a avea un sistem de transport public eficient, sigur şi mai confortabil.

O astfel de soluţie este să existe un bilet unic pentru toate mijloacele de transport public, respectiv cele de suprafaţă şi metrou.

„Este o soluţie clară şi mă voi asigura că blocajele din trecut vor fi rezolvate. Voi pune la aceeaşi masă toți factorii implicați – în principal Metrorex şi RATB – şi mă voi asigura că vor găsi o soluţie comună în beneficiul bucureştenilor”.