Ministrul Tineretului și Sportului Gabriela Szabo le dă o veste bună autorităților locale. Vor putea finanța legal sportul de performanță.

Guvernul României, la solicitarea Ministrului Gabriela Szabo, a adoptat în cadrul ședinței de Guvern din 04 Martie 2015 două modificări la legea Educației Fizice și Sportului – 69/ 2000.

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela SZABO, a susținut modificarea legii Educației Fizice și Sportului – 69 / 2000 în sensul elaborării unui cadru legislativ pentru a permite autorităților locale să sprijine sportul de performanță.

”Reforma pe care am început-o are implicații în toate aspectele fenomenului sportiv românesc, iar o componentă majoră a acestei reforme este îmbunătățirea legislativă. O altă componentă importantă a reformei în sport este crearea bazei juridice prin care să putem implica autoritățile locale în sprijinirea financiară a activităților sportive de performanță. Le mulțumesc Primului-Ministru și colegilor din Cabinet pentru deschiderea și susținerea cu care au întâmpinat fiecare propunere venită din zona sportului”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela SZABO.

După alin.2 al articolului 14 se introduce alin.2 indice 1, prin care sunt obligate cluburile și sportivii să respecte regulamentele federațiilor și ale ligilor. Modificările fac referire la obligativitatea cluburilor, a asociațiilor sportive și a sportivilor profesioniști de a respecta normele și regulamentele sportive ale federațiilor sportive naționale cu privire la activitățile de selecție, pregătire, performanță și participarea la competiții interne și internaționale.

De asemenea, la articolul 18 al legii 69 / 2000, indice 1, se modifică litera ”b”, în sensul ca prin Hotărâre de Consiliu Local/ Județean se pot finanța de la bugetul local/ județean structurile sportive din sportul de performanță, sport care este de interes național și nu de interes general, în sensul Legii 350/ 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile.