Primarul General al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea este pregătită meticulos pentru a candida la Președenția României în anul 2019, ca adversar al lui Klaus Iohannis. Primarul Capitalei se bucură de cea mai mare popularitate și notorietate în rândul românilor dintre toți politicienii, fiind cu aproape 20 de procente peste Klaus Iohannis.

Pentru prima dată în istorie, România ar putea avea din 2019, un Președinte femeie. Gabriela Vrânceanu Firea este cel mai popular politician din România în acest moment, cu o cotă de încredere uriașă, de 63%, relevă un sondaj realizat în luna decembrie 2016.

Primarul General al Capitalei este cu 17 procente în plus peste Klaus Iohannis. Așa se înțelege refuzul Președintelui de a o invita la ceremonia oficială de 1 Decembrie, pe Gabi Firea.

Iohannis știe că PSD o pregătește pe Firea să-i fie contracandidat la alegerile prezidențiale din 2019 și se teme de aceasta întrucât are parte de o popularitate foarte mare în rândul românilor.

Gabi Firea a fost luată în calcul și pentru a deveni Prim Ministru însă calculele social democraților indicau faptul că se va eroda la guvernare și ar avea de pierdut la prezidențiale și astfel s-ar repeta scenariul Năstase și Ponta, când ambii premieri în funcție, au pierdut alegerile prezidențiale.

Și pentru că Liviu Dragnea are dosar penal și nu dă bine în ochii alegătorilor candidatura la funcția de Președinte al României, PSD o pregătește atent pe Gabi Firea pentru Palatul Cotroceni.

Fiecare ieșire în public a Primarului General al Capitalei este atent mediatizată în mass media. Jurnalist de profesie, Gabi Firea știe să-și atragă de partea sa jurnaliștii și să împacheteze foarte bine informațiile pe care le livrează pentru a avea efectul scontat.

La Primăria Capitalei dă semne că își face treaba și punctează în fiecare zi la capitolul imagine, crescând astfel în ochii bucureștenilor.

Există un precedent în istoria României, când un primar general a ajuns Președinte: Traian Băsescu în anul 2004.

Istoria se poate repeta și în anul 2019. Cu condiția ca Gabi Firea să nu se aleagă cu vreun dosar penal.

Iată clasamentul pe cota de încredere a liderilor politici:

Gabriela Firea – 63%

Victor Ponta – 50%

Klaus Iohannis – 46%

Dacian Cioloș – 48%

Traian Băsescu – 35%

Călin Popescu Tăriceanu – 34% ,

Alina Gorghiu – 21%