Gabriel Oprea a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Ministerul de Interne, că el habar nu avea că unul din polițiștii care-i asigurau coloana oficială, a avut accident, și drept urmare nu a oprit mașina. Numai că martorii accidentului susțin exact contrariul. Ministrul a văzut accidentul și în loc să oprească mașina a tulit-o de la locul faptei ca să nu se afle că îi asigura lui escorta.

De gura lui Iohannis, Generalul a ieșit luni să spună câteva vorbe….pline de tupeu. Ministrul susține cu nonșalanță că nu a oprit mașina pentru că nu știa de accident și că avea nevoie de coloană oficială în ”scop profesional”.

”Ca urmare a solicitării președintelui Klaus Iohannis, aș vrea să fac o scurtă declarație care să răspundă unor întrebări adresate în spațiul public și care nu se referă la aspectele anchetei penale aflate în desfășurare. În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină si-a pierdut viața în misiune și nimic din ceea ce spunem sau facem nu poate alina suferința părinților lui, a soției, nu poate mângâia o familie care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, știu că nu există cuvinte sau gesturi care să poată cuprinde această suferință. Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înaintea înmormântării. Poliția Capitalei a oferit, printr-un comunicat de presă, informații legate de circumstanțele în care s-a petrecut accidentul, de misiunea respectivă, de traseul urmat și alte astfel de detalii operative aflate în responsabilitatea Poliției. Acel comunicat a precizat și faptul că s-a deschis o anchetă penală, astfel încât, ulterior acestuia, nu puteam oferi public alte răspunsuri sau informații. În ceea ce mă privește, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanțe familiei îndurerate, să nu cedez tentației de a oferi declarații care mă puteau disculpa public în raport cu acuzațiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculațiile vehiculate cu cinism”, a declarat Ministrul Gabriel Oprea.

Generalul și-a justificat graba de a se deplasa către casă, în seara zilei de 20 octombrie, cu coloană oficială, întrucât era în ”INTERES PROFESIONAL”!!!!

”Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 20 octombrie, în timpul unei deplasări desfășurate în interes profesional. Detaliile referitoare la aceasta deplasare au fost deja puse la dispoziția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am știut de ce. Eu nu am văzut accidentul. Nu am știut că este vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de poliție din față oprită și pe cei doi polițiști coborând și alergând. Unul dintre ei ne-a făcut semn să continuăm deplasarea și mașina în care mă aflam a pornit de pe loc. Mașina de poliție și cei doi colegi rămăseseră acolo. Abia după ce depășisem locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat. Am comunicat imediat cu șefii de structuri din MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ceea ce se întâmplă. Echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în mai puțin de patru minute. Din păcate, colegul nostru nu a putut fi salvat. Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar știu că am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil la acel moment pentru salvarea vieții lui Bogdan. În ceea ce privește speculațiile potrivit cărora în activitatea mea aș fi încălcat legea sau aș fi utilizat dispozitiv de însoțire în trafic fără temei legal, vreau să vă asigur că acestea sunt complect nefondate”, a mai declarat cu mult tupeu, Generalul Oprea. 

Procurorii anchetează moartea subinspectorului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, și au încadrat tragedia la ucidere din culpă, urmând ca persoane și instituții să fie anchetate și puse sub acuzare pentru moartea polițistului.