Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Luni, în Plenul Senatului, 45 de senatori au votat „pentru”, 73 „împotrivă”, iar șase voturi au fost anulate. Drept urmare, cererea DNA a fost respinsă.

„Senatul hotărăște să nu ceară urmărirea penală a domnului senator Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru securitate națională și fost ministru al Afacerilor Interne„, se arată în hotărârea adoptată luni, căreia i-a dat citire președintele de ședință, Ioan Chelaru.

Gabriel Oprea susține că moartea polițistului Bogdan Gigină este „o cruce” pe care, ca militar, o va duce toată viața.

„Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, și când am fost prim-ministru interimar, am căutat să ajut Justiția. Cred că votul de astăzi… de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvânt de vreo zece pagini, dar nu am vrut să îi plictisesc. Știam că am dreptate și, ca militar, este o cruce pe care o să o duc toată viața, fiindcă a murit un coleg la datorie”, a declarat Oprea, luni seară, la Senat.

Gabriel Oprea susţine că motociclistul-polițist a fost avertizat prin stație de faptul că, pe traseu, urma respectiva groapă, adăugând că, din anchetă, cunoaște faptul că aceasta nu era însă semnalizată corespunzător.