Gabriel Cristian Liahovici, din Baia Mare, campion naţional de tenis la dublu masculin, este cel de-al doilea jucător care se înscrie în circuitul RTP Pro, rezervat jucătorilor profesionişti, antrenorilor şi foştilor jucători din circuitele ITF, ATP şi WTA.

Fă-ţi cont de jucător în circuitul RTP Pro. Contul este gratuit!

Circuitul RTP Pro se măreşte de la o zi la alta. Gabriel Cristian Liahovici, în vârstă de 20 de ani, a decis să se alăture circuitului RTP Pro.

Născut pe 27 martie 2000 la Baia Mare, Gabriel Liahovici s-a mutat în Bucureşti pentru că îşi doreşte să performeze la nivel naţional dar mai ales internaţional, în turneele de tenis.

Se antrenează, visează şi îşi doreşte să fie un jucător de top, să performeze la nivel internaţional. RPT Pro îl poate ajuta în drumul său prin intermediul turneelor organizate periodic în Bucureşti.

Gabriel Liahovici a declarat pentru RTP Pro că a început să joace tenis la patru ani, alături de bunucul şi unchiul său şi că suprafaţa de tenis preferată este zgura.

„Am început să joc tenis la 4 ani alături de bunicul şi unchiul meu. Îmi propun să mă antrenez şi să încerc să fiu jucător profesionist la un nivel cât mai înalt, să fac primele puncte ATP şi sa am experienţă. Joc tenis pentru că mă ajută să cunosc lumea şi să cunosc oameni noi cu care vreau să joc şi colaborez în viitor, cu speranţa de a crea o bază sportivă de prestigiu sau o academie de tenis”, a declarat Gabriel Liahovici pentru RTP Pro.

Gabriel Liahovici a dezvăluit şi motivul pentru care s-a înscris în circuitul RTP Pro: M-am înscris în circuitul RTP Pro pentru că mi se pare printre puţinele circuite din România care oferă condiţii adecvate şi premii, în comparaţie cu altele la care doar cheltui şi nu te alegi cu nimic în afară de experienţă. Sper ca acest circuit să fie cât mai popular şi să participe cât mai mulţi jucători.

Primul turneu RTP Pro este programat pe 18 iulie 2020, la Club Sportiv Galaxy din Bucureşti.

Palmares Gabriel Cristian Liahovici:
– Campion national la dublu
– Vicecampion national la dublu
– 10 puncte ITF juniors la turnee internationale
– Bursa sportiva + academica tenis la Wingate University (locul 4 in NCAA Division 2 2019)