Managerul Circului Globus, Victor Coman, a fost demis vineri de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Decizia a fost luată la o zi după ce 11 animale au ars de vii într-un incendiu produs la un grajd de animale de pe Șoseaua Petricani aparținând Circului Globus.

Victor Coman și-a pierdut funcția după ce ieri, 11 animale au murit în incendiu.  Animalele erau ţinute într-un adăpost de la marginea Capitalei.

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj de la descarcerare şi două ambulanţe.

Fumul foarte dens i-a răpus pe Amza şi pe Birlic, doi tigri bengalezi care au bucurat mii şi mii de copii. Fuseseră pensionaţi de câţiva ani, după ce dresorul lor, Ştefan Pleşoianu, s-a îmbolnăvit.

Au murit şi trei câini, patru pisici şi doi porcuşori vietnamezi. Erau animalele Liudmilei, o dresoare din Ucraina.

Au fost salvaţi şapte tigri, două cămile, doi ponei, un cal, un cangur, trei ogari şi câteva capre.

Trei tigri retraşi din activitate vor fi duşi acum la Grădina Zoologică din Bucureşti. Acolo va ajunge şi un mascul de cămilă albă. Şi un cangur pitic. Poneii, calul, ogarii şi căpriţele vor ajunge la manejul de la circ.

Adăpostul care a luat foc e folosit din 2011, după ce o suprafaţă mare din terenul de la circul Globus a fost retrocedată. Acoperişul fusese reparat vara trecută.

O petiţie pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, iniţiată după incendiu, a strâns, în doar câteva ore, peste 30 de mii de semnături.