FURT PE FAȚĂ | Voltaj merge la Eurovision cu o piesă plagiată – VIDEO

Piesa ”De la capăt”, cu care trupa Voltaj a câștigat pe 8 martie, Selecția Națională Eurovision 2015 desfășurată la Craiova, este un plagiat ordinar după piesa “I could sing of your love forever” a trupei Delirious.

România va fi reprezentată la Eurovision de o piesă plagiată cap coadă. Trupa Voltaj a câștigat finala Eurovision România cu o piesă furată de la trupa Delirious.

Scoși ”câștigători” la Eurovision de stimabila doamnă Liana Stanciu, piesa se dovedește a fi în realitate un plagiat ordinar.

Piesa “I Could Sing of Your Love Forever”, a fost compusă în anul 2008 de membrii trupei Delirious formate din Martin Smith, Stuart Garrand, Tim Jupp, Jon Thatcher, Stew Smith și Paul Evans.

Piesa celor de la Delirious sună aproape identic cu cea a trupei Voltaj.

Așa sună piesa celor de la Voltaj cântată în finala Eurovision România 2015.

Duminică seară, pe scena Eurovision din Sala Sporturilor din Craiova, Călin Goia a mulțumit celor de la Deep Side DJ pentru că i-au ajutat să compună melodia.

Dacă piesa fa fi dovedită ca fiind un plagiat, trupa Voltaj pierde dreptul de a merge la Viena la Eurovision, și în mod normal, Luminița Anghel ar urma să reprezinte România din postura de ocupant al locului doi în finala din 8 martie 2015.

În cazul în care România nu rezolvă suspiciunea de plagiat și Voltaj merge la Viena cu piesa, TVR riscă excluderea din concurs, dacă EBU stabilește că piesa este furată.

În 2007, Marius Moga a fost acuzat  că piesa „Dracula My Love”, interpretată de Andra şi Simplu, este un plagiat după „When Religion Comes to Town”, a celor de la E-Type.

Moga a obținut de la Londra un raport care a dovedit că melodia sa nu era copiată, însă a fost eliminat din concurs pentru că refrenul piesei „Dracula My Love” a fost cântat într-un spectacol, înainte de data stabilită în regulamentul competiției.