Franţa s-a impus duminică, în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, în faţa Croaţiei, cu scorul de 4-2 şi devine noua campioană mondială în fotbal. Franţa a cucerit primul titlu mondial în anul 1998.

Finală superbă la Mondialul de fotbal din Rusia disputată pe stadionul Luzhniki Arena din Moscova între Franţa şi Croaţia.

Francezii au deschis scorul grație unui autogol al lui Mandzukic, în minutul 18. Croații au egalat zece minute mai târziu prin șutul superb al lui Perisic.

În minutul 38, Perisic a făcut un henț în careu, iar arbitrul a arătat punctul cu var după ce a consultat arbitrajul video. Griezmann a transformat lovitura de pedeapsă şi Franţa a revenit din nou la conducere, scor 2-1.

Pogba marcat golul trei pentru Franţa în minutul 59, iar șase minute mai târziu Mbappe a dus scorul la 4-1.

Mandzukic şi-a spălat păcatele după autogolul din minutul 18, când în minutul 69 a înscris în poarta lui Lloris, după o gafă uluitoare a portarului francez, care a vrut să degajeze și a trimis mingea direct în piciorul croatului.

Franţa câştigă astfel turneul mondial de fotbal, Croaţia se mulţumeşte cu medaliile de argint iar Belgia cu cele de bronz.