Noapte de coșmar pentru jucătorii echipei turce Fenerbahce. Au fost la un pas de moarte din cauza fanilor echipei Trabzonspor care le-au atacat cu pietre și arme de foc, autocarul, pe un viaduct.

În loc de sărbătoare după victoria în fața echipei Rizesport cu scorul de 5-1, jucătorii de la Fenerbahce au avut o noapte de coșmar.

Atacul a avut loc în momentul în care Fener se îndrepta către aeroportul din Trabzon, oraş aflat la câteva zeci de kilometri de Rize.

Ne-au aşteptat pe un viaduct, iar ţinta a fost şoferul nostru. Au vrut să îl lovească, să îl rănească sau să îl ucidă, pentru a forţa autocarul să cadă de pe viaduct şi să ne omoare. Am fost împuşcaţi. Spuneau că vor să cădem şi să murim”, a povestit Mahmut Uslu, ofiţerul de presă al lui Fenerbahce.

Din fericire, şoferul autocarului se află în afara oricărui pericol!

După incident, traficul a fost blocat pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

Clubul Fenerbahce spune că până la lămurirea situaţiei cu privire la atacul ce a vizat autocarul echipei, meciurile de fotbal din Turcia ar trebui să fie amânate.

“Considerăm că până la lămurirea situaţiei cu privire la acest atac sângeros şi până când opinia publică va fi satisfăcută este inevitabil ca ligile să fie amânate. Ceea ce s-a întâmplat nu este un incident simplu provocat de suporteri, este un atac armat şi o tentativă de omor organizate şi plănuite împotriva echipei Fenerbahce”, spune clubul de fotbal într-un comunicat oficial.

Fenerbahce a învins sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 5-1, echipa Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei.